İlk Kurbanlıklar Rize'ye Geldi

İlk Kurbanlıklar Rize'ye Geldi

Rize Belediyesi tarafından Çiftekavak mahallesi, eski mezbahane yerinde inşa edilen katlı kurban pazarına 2018 yılının ilk kurbanlıkları gelmeye başladı

 Bundan sonraki yıllarda sürekli aynı alanın kullanılacağı Çiftekavak Mahallesi eski mezbahane yerindeki Rize Belediyesi Daimi Kurban Kesim Tesisi ve Hayvan Pazarına ilk kurbanlıklar bugün geldi.

 
İçerisinde ihtiyaç birimlerinin bulunduğu kurban pazarına Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Van illerinde kurbanlık hayvanlar getirilmeye başladı. Gelen hayvanların pasaport, doğum belgeleri, sevk evrakları gibi bir takım belgeleri kontrol edilerek Rize Belediyesi ekiplerince kontrollü bir şekilde içeri alınıyor.



 
Kısmen inşaat çalışmaları tamamlanan katlı Kurban Pazarı projesi 2018 yılı kurban bayramı sonrasında bitirilerek, Rize'de hayvancılıkla uğraşan vatandaşların bakım alanı olarak hizmete sunulacak. Bu sayede Rize’de eskiye nazaran gittikçe tükenmekte olan hayvancılık sektörünün önü açılması planlanıyor.
 
Rize Belediyesi Daimi Kurban Kesim Tesisi ve Hayvan Pazarı bu bayram öncesi 4 bin hayvan kapasitesine sahip olmakla beraber, inşaat çalışmaları tamamlandığında ise bu sayı 6 bine yükselecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.