İlkokul Öğrencilerinden “15 Temmuz Darbe Girişimi” Konulu Tiyatro Oyunu

İlkokul Öğrencilerinden “15 Temmuz Darbe Girişimi” Konulu Tiyatro Oyunu

Rize'de Kurtuluş İlkokulu-Ortaokulu öğrencileri tarafından “15 Temmuz Darbe Girişimi” konulu tiyatro oyunu sergilendi.

 İsmail Kahraman Kültür Merkezinde, Kurtuluş İlkokulu-Ortaokulu öğrencilerinin, Sınıf Öğretmeni Canan Aşık Avluk ve Türkçe Öğretmeni Ömer Faruk Başar yönetiminde hazırlamış oldukları “Çanakkaleyi Hisset” adlı şiir-türkü-tiyatro gecesi düzenlendi.

Programda Çanakkale’den, Kurtuluş Savaşına, İstiklal Marşımızın yazılmasından, 15 Temmuz Darbe Girişimine değin tarihimizde şiirler ve tiyatrolarla yolculuk yapıldı.

Ayrıca program sonunda Kurtuluş İlkokulu 4-D sınıfı öğrencilerinin Sınıf Öğretmenleri Canan Aşık Avluk yönetiminde hazırlamış oldukları koronun saz eşliğinde seslendirdiği türkülerle çoşku ve hüzün harmanlandı.

Tüm salonun bayraklarla eşlik ettiği ve duyguların zirve yaptığı geceye İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Kalender, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul idarecileri, öğretmenleri, birçok öğrenci ve veli katılımı gerçekleşti.Misafirler salon girişinde öğrenciler tarafından kolonya ve çikolata ile karşılanırken, program sonunda tüm şehitlerimizin ruhları için helva ikramında bulunuldu.

Programda; sahnede yapılan şiir- tiyatro ve türküler kadar veliler tarafından özel hazırlanan tarihimizin anlam ve önemini hatırlatan ikramlıklarda göz doldurdu.

Çanakkale ve Kurtuluş Savaşımızın kahramanlarının yaşadığı zorlukları anlamak için torbalarda bayat ekmek, evlatlarını vatan icin kınalayarak savaşa gönderen anaları ve kınalı hasanları hissetmek için kınalar, 15 Temmuz şehitlerimiz için lokum ve tarihimizin tüm şehitleri için helvalar özel paketlerde hazırlandı.

Program sonunda okul müdürü Muammer Yığcı emeği geçen öğretmen, öğrenci ve velilere ayrıca tüm misafirlere katılımları için teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.