İmdat Sütlüoğlu'ndan İşçi Alımı ile ilgili açıklama

İmdat Sütlüoğlu'ndan İşçi Alımı ile ilgili açıklama

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüğlu Çaykur'a alınacak işçi alımı ile ilgili açıklamayı yaptı.

Çaykur genel müdürü İmdat Sütlüoğlu Çaykur'a alınacak 3500 işçi ile ilgili açıklamayı yaptı. Sütlüoğlu işçi alımları için başvuruların önümüzdeki hafta itibari ile başvuruları alacağını söyledi.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu düzenlediği basın toplantısında, kamuoyunun merakla beklediği işçi alımı konusunda belirlenen kriterleri açıkladı. Sütlüoğlu yaptığı açıklamada, “En son 2007 yılında işçi alımı gerçekleştirmiştik. Şuan toplamda 8 bin 478 işçimiz var. Bu norm kadromuzun çok altında. Geçtiğimiz yıllarda işçi alımı için yaptığımız müracaatlarda izin alamamıştık. Bu yıl 4 bin 500 işçi için müracaatta bulunduk. 3 Bin 500 işçi için izin alabildik. İhtiyaç duyduğumuz alanlarda işçi almak için İŞ-KUR ile çalışmalara başladık. Belirlediğimiz vasıflardaki kişiler kendi illerinde İŞ-KUR’a başvurabilecekler“ dedi.

TOPLAMDA 3 BİN 500 İŞÇİ ALINACAK
Sütlüoğlu, toplamda 3 bin 500 işçi alacaklarını belirterek, alım yapılacak branşları şu şekilde sıraladı:
“Toplamda 3 bin 500 işçi alıyoruz. Bunun 2 bin 370’i tamir tahliye- yükleme işçisidir. Düz işçi tabir edile en az ilk okul mezunları arasında alım yapacağız. EML, Teknik Lise ve MYO mezunu 600 işçi alacağız. Mevsimlik olarak çalışacak 180 Ziraat ve Orman mühendisi alacağız alacağız. MYO’ların Çay Eksperliği bölümlerinden mezun 350 kişi alacağız. Toplamda 3 bin 500 kişi almış olacağız.”

RİZE, TRABZON, ARTVİN VE GİRESUN’DAN ALIM YAPILACAK
İşçi alımlarının çay havzasında olan Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerinden yapılacağını, başvuruların ise bu illerin İŞ-KUR müdürlüklerine yapılabileceğini ifade eden Sütlüoğlu “Rize için, 216 Çay Eksperliği mezunu, 120 mühendis, 400 meslek lisesi ve meslek yüksek okulu mezunu 1631 yükleme işçisi olarak toplamda 2 bin 375 işçi almış olacağız. Trabzon’da ise 92 Eksperlik mezunu, 32 mühendis, 131 meslek lisesi ve yüksek okulu mezunu, 528 yükleme işçisi olarak toplamda 783 işçi alacağız. Artvin’de; 32 eksperlik mezunu, 16 mühendis, 56 teknik lise ve yüksek okul mezunu, 173 çay yükleme işçisi olmak üzere toplamda 276 işçi alacağız. Giresun’da ise 10 eksper, 4 mühendis, 13 meslek yüksek okulu veya meslek lisesi mezunu, 30 çay yükleme işçisi olmak üzere toplamda 66 işçi alacağız” diye konuştu.

YAŞ VE CİNSİYET AYRIMI YOK
Sütlüoğlu, alımlarda yaş ve cinsiyet ayrımı yapılmayacağını, iş başvurusunda bulunan kişilerin alım yapılacak illerin ikametine kayıtlı olması gerektiğini, çay yükleme işçilerinin ilkokul mezunlarından da alınacağını kaydederek “Aksadığımız en önemli ayak yaş çay yükleme ayağıdır. Çok şikayet alıyorduk, düzeltememiştik. Bu nedenle alınacak çay yükleme işçileri kesinlikle yükleme işlerinde çalışacak. Çay alım yerlerinde yükleme yapacaklar. Buralarda çalışamayacaklar lütfen başvuruda bulunmasınlar” ifadelerini kullandı.

RİZE İÇİN ALINACAK İŞÇİ SAYISI

216 çay eksperi mezunu
128 ziraat ve orman mühendisi
400 Teknik lise 
1631 çay yükleme personeli

toplam 2375

TRABZON İÇİN ALINACAK İŞÇİ SAYISI
92 eksper
32 ziraat ve orman mühendisi
131 Endüstri meslek lisesi vb
528 yükleme işçisi
Toplamda 783 işçi alınacak

ARTVİN İÇİN ALINACAK İŞÇİ SAYISI
32 çay eksperi
16 ziraat ve orman mühendisi
656 Teknik lises vb
172 çay yükleme işçisi

GİRESUN İÇİN İÇİN ALINACAK İŞÇİ SAYISI

10 çay eksperi
4 ziraat ve orman mühendisi
13 Teknik Lise mezunu
39 yükleme işçisi
Giresun için toplamda 66  kişi




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.