İŞKUR’dan Gençlere ve Çalışan Annelere Destek

İŞKUR’dan Gençlere ve Çalışan Annelere Destek

İŞKUR tarafından belirlenen mesleklerde uygulanacak işbaşı eğitim programlarına katılan 18-29 yaş aralığındaki gençlere günlük 75 lira, meslek edinme kursuna giden anneye 70 TL harçlık, çalışan anneye de bakım parası olarak 400 TL verilecek.

 Rize Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kiraz, dijital dönüşüme yönelik nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen işbaşı eğitim programları ve çalışmak isteyen annelerin iş gücü piyasasına kazandırılması amacıyla yürütülen projeler hakkında bilgi verdi.

Kiraz, yaptığı yazılı açıklamada, dijital dönüşüme yönelik nitelikli iş gücünün artırılması amacıyla web ve mobil programlama uzmanı, sistem ve ağ yönetimi uzmanı, kurumsal kaynak planlama uzmanı, siber güvenlik uzmanı, bulut bilişim uzmanı ve oyun geliştirme uzmanı gibi mesleklerde iş başı eğitimi programları düzenlediklerini aktardı.

İŞKUR tarafından belirlenen mesleklerde uygulanacak işbaşı eğitim programlarına katılan 18-29 yaş aralığındaki gençlere günlük 75 lira ödeme verileceğini belirten Kiraz, program süresinin 9 ay olarak belirlendiğini bildirdi.

İŞKUR'un hayata geçirdiği "İş'te Anne Projesi" ile annelerin istihdamla buluşmasının amaçlandığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 100 Günlük Eylem Planı kapsamında hayata geçirilen proje ile çalışmak isteyen annelerin iş gücü piyasasına kazandıracağını aktaran Kiraz, "Müdürlüğümüz çalışmak isteyen kadınları mesleki eğitim kursları veya iş başı eğitim programlarına yönlendirecek. Projeden yararlanan kadınlara kursa veya programa devam ettikleri günler için günlük 70 lira tutarında ödeme yapılacak, eğitim süresince katılımcıların iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primleri İŞKUR tarafından karşılanacak, sağlık hizmetlerinden faydalanmaları sağlanacak. Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen mesleki eğitim kurslarına ve imalat sektöründeki mesleklerde düzenlenen iş başı eğitim programlarına katılan ve 2-5 yaş arasındaki çocuğu kreşe veya gündüz bakımevine devam eden kadınlar kurs veya program süresince aylık 400 lira bakım desteğinden de yararlanabilecek. Projeden yararlanmak isteyen kadınlar Rize Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne başvuru yapabilirler" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.