İstanbul’da Rizelilerden Muhteşem Buluşma

İstanbul’da Rizelilerden Muhteşem Buluşma

İstanbul Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) Başkanı Celal Erdoğan 24-27 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan ‘Rize Tanıtım Günleri’ne bir milyon kişinin katılmasını beklediklerini söyledi.

24-27 Nisan tarihleri arasında İstanbul Feshane’de yapılacak olan Rize tanıtım günlerinde, Rize kültürü ve turizminin ön planda tutulacağı açıklandı.

24 NİSAN’DA RİZE ŞÖLENİ BAŞLIYOR
Konuyla ilgili açıklama yapan RİDEF başkanı Celal Erdoğan, 24-27 Nisan tarihleri arasında İstanbul Feshane’de Rize’nin kültürü ve turizmini tanıtıcı program düzenleyeceklerini belirterek “Rize”de yaptığımız toplantıda tüm eksiklerimizi gözden geçirdik. Üç boyutlu olarak Rize’yi ele alacağız. Rize’yi bilmeyenler Rize’yi İstanbul’da görecekler. Yöresel sanatlarımız, kültürümüz, geleneklerimiz ve göreneklerimiz ile yemek kültürümüzün ön planda tutulacağı Rize günlerinde çeşitli etkinliklerimiz olacak” diye konuştu.

RİZE İLK KEZ BU KADAR GÜZEL TANITILACAK
24 Nisan’da saat 14.00’te görkemli bir açılış töreni ile etkinliklerin start alacağını ifade eden Erdoğan; “Açılığımızda 10 bin kişiye muhlama ikram edeceğiz. Dev kazanda aynı Rize’de ki tadında muhlamayı burada misafirlerimize tattıracağız. Son 7 yıldır Feshane bir marka oldu. Burada kültürümüzü yansıtmak için küçük bir Rize inşa etmek amacındayız. 324 metre karelik alanda çeşitli değerlerimizi sergileyeceğiz. Rize teleferiğinden, kemer köprüye, serenderimizden, sepetlerimize tüm değerlerimizi burada İstanbullularla tanıştıracağız. Bu değerlerimizi ve güzelliklerimizi burada görüp tanıyan misafirler, mutlaka bunları doğal olarak görmek için Rize’ye gelecektir. Bunu amaçlıyoruz. Turizm değerlerimizin hepsini burada ziyaretçilerimiz ile buluşturup güzel bir tanıtıma imza atmak istiyoruz.  Rize ilk kez bu kadar çeşitli argümanlarla tanıtılacak” şeklinde konuştu.

REKOR KATILIM BEKLENİYOR
İstanbul Rize günlerinde hedeflerinin bir milyon kişiyi ağırlamak olduğunu söyleyen Erdoğan, “Yaptığımız organizasyonun tanıtımını en iyi şekilde yapmak için bütün iletişim araçlarını kullandık. Hedefimiz rekor bir katılım. Gelen ziyaretçilerimizi doyurucu bir organizasyonla ve keyifle misafir etmek istiyoruz. Amacımız Burada Rize’yi en iyi şekilde tanıtmaktır. Rize Tanıtım Günleri için tüm ayrıntıları düşünüldü” diye konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.