Kaçkar Dağları Milli Parkı Adrenalin Arayanların Yeni Adresi Olacak

Kaçkar Dağları Milli Parkı Adrenalin Arayanların Yeni Adresi Olacak

Kaçkar Dağları Milli Parkı adrenalini yüksek, eşsiz maceranın yaşandığı bir mekan haline getiriliyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, Kaçkar Dağları Milli Parkı’nı adrenalini yüksek, eşsiz maceranın yaşandığı bir mekan haline getiriyor. DKMP Genel Müdürlüğü tarafından doğaseverlerin daha iyi vakit geçirmeleri için planlanan macera parkı projesi için çalışmalar başladı.

İHALESİ PERŞEMBE GÜNÜ YAPILACAK

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 2013 yılında revize edilen Kaçkar Dağları Milli Parkı Uzun Devreli Gelişim Planında öngörülen alanlarda tesis edilecek ve doğaseverler için hizmet verecek Macera Parkı’nın ihalesi 25 Eylül Perşembe günü yapılacak.



80 METRE DÜŞÜŞ MESAFELİ BUNGEE JUMPİNG İSTASYONU YER ALACAK

Maceracı doğaseverlerin görmek istedikleri aktivite alanlarının planlandığı Macera Parkı içerisinde 80 metre düşüş mesafeli bungee jumping istasyonu yer alıyor.

Özel veya tüzel kişiliklerce işletilmesi planlanan parkta 60 metre serbest düşüş ve 200 metre salınımlı canyon swing istasyonunun yanında toplam 1,4 km mesafeli zipline istasyonu, 100 kişi kapasiteli ve farklı yaş gruplarına hizmet eden en az 6 bağımsız etaptan oluşan orman içi ip istasyonları da yer alacak.

YÖRE HALKINA VE ÜLKE EKONOMİSİNE KATKIDA BULUNACAK

Ağaç istasyonları ile sulu ve kuru etapların yer aldığı team buildingin yanında parkta orientering, bilgi ve beceri istasyonları tesis edilecek. İhalesi gerçekleştirilecek macera parkının içerdiği ünitelerle Kaçkar Dağları Milli Parkı’nda turizme çeşitlilik kazandırılması, yöre halkına ve ülke ekonomisine katkıda bulunulması da hedefleniyor.







HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.