Kaçkarlar'da kaybolan Kanadalı turist ile rehberi bulundu

Kaçkarlar'da kaybolan Kanadalı turist ile rehberi bulundu

Rize'deki Kaçkar Dağı silsilesinde yer alan bir yaylada gezerken kaybolan Kanadalı turist ile rehberine, jandarma ve aralarında dağcıların da bulunduğu arama kurtarma ekiplerinin 7 saatlik çalışmasıyla ulaşıldı

Huser Yaylası'nda kaybolan Kanadalı turist Ryan William Coleman(30) ve rehber Nurullah Cebe(25), yedi saatlik çalışma sonucunda içerisinde dağcılarında bulunduğu Rize Arama Kurtarma Ekibi(RİKE) tarafından bulundu.

Kanadalı turist Ryan William Coleman ve Nurullah Cebe, Kaçkar Dağı eteklerindeki yaylalarda gezerken akşam üzeri sis ve havanın kararması nedeniyle yönlerini bulmakta güçlük çekince telefonla 112 Acil Servisi arayarak yardım istedi. Jandarma ekiplerinin yer tespit çalışmasının ardından Huser Yaylasında oldukları anlaşılan turist ve rehberin bulunması için Rize Arama Kurtarma Ekibi (RİKE) içerisinde yer alan ekipler ile bölgede arama çalışması başlatıldı. Arama kurtarma çalışmaları sonucunda turist Ryan William Coleman ve rehber Nurullah Cebe, Huser Yaylası mevkiinde bir uçurumun kenarında bulundu. Görevliler tarafından sağlık durumları kontrol edilen turist ve rehberin sağlık durumlarının iyi olduğu bilgisine ulaşıldı.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.