'Kadınların Ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması Ve Geliştirilmesi'

'Kadınların Ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması Ve Geliştirilmesi'

Avrupa Birliği’nin desteklediği projemizin genel amacı, nüfusun savunmasız kısmı da dâhil olmak üzere kadın ve kız çocuklarının konumlarını güçlendirme kapasitelerinin geliştirilmesi ve Sivil Toplum Örgütleri arasında iyi yapılandırılmış canlı ve renkli bir diyalog kültürünün gelişimine katkı sağlanması yoluyla sivil katılımın güçlendirilmesidir.

Kadınların ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Projesi, Kaçed Derneği ve kısa adı Bizde Varız Derneği olan Kırsal Bölgelerdeki Kadın Hareketi Derneği ortaklığında gerçekleştirilmektedir.

 

Bu proje kapsamında yapılan eğitim semineri ve çalıştayının özel hedefleri:

a)     İlgili STÖ’lerin toplumsal cinsiyet eşitliği savunuculuğu, yerel yönetimlerle başarılı etkileşim sağlama ile kadın ve kız çocuklarının konumlarını güçlendirme kapasitelerinin geliştirilmesi;

a)     Kamuoyunun, nüfusun savunmasız kısmı da dâhil olmak üzere kadın ve kız çocuklarının hakları ve buna yönelik hizmetler konusunda bilinçlendirme ve propaganda çalışmaları yapılarak cinsiyet eşitsizliklerine ilişkin duyarlılık ve bilinçlerini artırmak;

b)    AB’nin üzerine inşa edildiği değerleri, işleyişi ve politikaları da dâhil olmak üzere, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları yaklaşımlarının anlatılması yolu ile kadın ve kız çocuklarının konumlarını güçlendirilmesi,

 

Projemizin hedef gurubu, Rize ve Artvin illerinde yaşayan ekonomik seviyesi ve eğitim düzeyi düşük kadınlar, kız çocukları, kadın sivil toplum örgütü (STÖ) temsilcileri ve genel olarak Rize ve Artvin halkıdır. Projenin doğrudan faydalanıcısı ise projenin hedef gurubu içerisinde seçilecek170 kişidir.


  Eğitim semineri ve çalıştayına toplam 135 kişi katılmıştır.

Kadınların ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Projesinin sonuçları:

 

 

a)     Nüfusun savunmasız kısmı da dâhil olmak üzere eğitim setleri, eğitim seminerleri ve atölye çalışması ile kadın ve kız çocuklarının konumlarını güçlendirme kapasitelerinin geliştirecektir.

b)    Başta atölye çalışması ve eğitim semineri kazanımlarını ve projenin sürdürebilirliğine de imkân tanıyacak geleceğe yönelik beklentilerini ortaya koyabilecekleri ölçme ve değerlendirme yöntemleri geliştirilecektir.

c)     Kadın Konulu STÖ’ler arasında iyi yapılandırılmış canlı ve renkli bir diyalog kültürünün gelişimine katkı sağlanması yoluyla sivil katılımın güçlendirecektir.

d)    Projenin daha geniş bir kitleye ulaşması ve etkin bir çarpan etkisi yaratabilmesi için AB, MFİB ve STGM’nin de görünürlüğü sağlanarak projeye özgü bir iletişim stratejisi oluşturulacaktır. Bu stratejinin birer parçası olarak broşürler, iletişim ağının/networkun içereceği bir web sayfası ve posterler üretilecektir.

e)     Proje faaliyetlerinin izlenmesi ve değerlendirilmesi için hedef grubunda dâhil olacağı danışma konseyi oluşturulacak ve bu konseyinde dahil olacağı değerlendirme toplantıları yapılacaktır.

f)      Kadınların yerel ve bölgesel karar alma mekanizmalarında daha fazla yer almalarını teşvik etmek,

 

 



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.