Kalkandere Ormanlı Elektrik Şebekesinin Kapasitesi Artırılarak Yenilendi

Kalkandere Ormanlı Elektrik Şebekesinin Kapasitesi Artırılarak Yenilendi

Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon illerine enerji ve dağıtım hizmeti sunan Çoruh EDAŞ; bu illerde bakım, onarım ve yenileme çalışmalarına ek olarak yatırımlarına da aralıksız devam ediyor.

 Bu kapsamda Rize’de kesintisiz enerji hedefiyle yenileme ve iyileştirme çalışmalarını sürdüren ÇORUH EDAŞ Rize İl Müdürlüğü ekipleri, Kalkandere ilçesi Ormanlı elektrik şebekesinin kapasitesini artırarak, yeniledi.

 
Dağıtım hizmeti verdiği diğer illerde olduğu gibi Rize’de de yatırımlarına aralıksız devam eden Çoruh  EDAŞ (Çoruh Elektrik) bu yatırımlar ile Rize’de kesintisiz enerji hedefliyor. Nüfus arttıkça, yeni bölgelerde artan enerji taleplerine yanıt vermek için bakım-onarım çalışmalarına ek olarak yatırım faaliyetlerini de aralıksız devam ettiren Çoruh EDAŞ, geçmiş yıllarda tesis edilen ve hem teknik hem de ekonomik ömrünü dolduran şebekelerde yenileme ve kapasite artışı sağlıyor. Bu kapsamda Çoruh EDAŞ uzman ekipleri, Rize’nin Kalkandere ilçesinde merkeze uzaklığı 27 km olan ve 471 abonenin ikamet ettiği Ormanlı Köyü’nde trafo postası yenileme çalışması ile Kalkandere TM –AK Un KÖK 3/0 ENH yenileme ve iyileştirme çalışmasını tamamladı.



Kalkandere Ormanlı Şebekesi kesintisiz enerji için hazır!

Çoruh  EDAŞ Rize İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Çalışma kapsamında 250 adet direk montajı, 10,275 metre uzunluğunda kapalı kablo ve 980 metre mesafede OG iletken montajı gerçekleştirildi. Aydınlatma çalışmaları kapsamında ise 124 armatür montajı gerçekleştirilerek bölgenin hizmetine sunuldu. Çoruh EDAŞ Rize İl Müdürlüğü tarafından yapılan çalışma sonucunda, köydeki AER iletken oranı mevcut havai AG şebekenin yüzde 65’ine ulaştı.Bu yapılan çalışmayla Kendirli Beldesi de OG hatlarına 6.ring şebeke bağlantısı kurmuştur. Bölgedeki abonelerimiz kış şartlarında da kesintisiz enerji sunulması imkanı sağlanmış olacaktır.” denildi.





HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.