Karal, “Mesele Türkiye’nin Geleceğidir”

Karal, “Mesele Türkiye’nin Geleceğidir”

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize İlim Öğrenenlere Yardım Derneği’nde düzenlenen programa katıldı.

Ak Parti Rize Milletvekili ve Milletvekili Adayı Hasan Karal, Taşçıoğlu Camii yanında 65 yıldan bu yana hizmet veren başkanlığını Ramazan Erol Hocaefendinin yaptığı Rize İlim Öğrenenlere Yardım Derneği’nde Rize’nin birçok önde gelen esnafıyla kahvaltı programında bir araya geldi.

Programa, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Altay, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ile İlim Öğrenenlere Yardım Derneği Başkan Vekili Şaban Aziz Karamehmetoğlu ve Rize’nin önde gelen esnafları katıldı.

Yoğun katılımın olduğu toplantıda Karal, Taşçıoğlu Camiinin yanında bulunan Kur’an Kursu ve yurt binasının yenilenmesi için çalışmaların başlatılarak gerekli desteğin verileceğini ifade etti.


Karal konuşmasında, “7 Haziran seçimlerinde eski Türkiye ve yeni Türkiye seçimleri yapılacak. Malum kişilerin iş başına gelip Türkiye’yi eski günlere çevirme hayalleri var. Yeni Türkiye dediğimiz özgürlüklerin, yatırımların, hizmetlerin daha da arttığı bizim inanç değerlerimizin sonuna kadar sahiplenildiği çalışmaların devam edip etmeyeceği konusunda vereceğimiz bir karar var. Mesele kimin aday olup olmadığı değil, melese Türkiye’nin geleceğidir” dedi.

7 Haziran seçimlerinin farklı bir anlama büründürülmeye çalışıldığını belirten Karal, “Türkiye’de Ak Parti’yi ve onun kurucu lideri Recep Tayyip Erdoğan’ı Türk siyasi hayatının dışına itebilmek, O’nun başlatmış olduğu bu harekatı bir şekilde sonlandırabilmek amacıyla, kahir ekseriyetiyle dışarıdan ama onun uzantıları olarak içeriden çok hummalı bir çalışma var. Bu çalışmanın aktörlerini ve paydaşlarını anlatamama gerek yok, sizler bunu benim kadar iyi biliyorsunuz. Türkiye son 12-13 yıl içerisinde her alanda birçok sıçrama yaşadı. Batının arzulamış olduğu Türkiye, böyle bir Türkiye değil, onların arzuladığı Türkiye her zaman kendilerine muhtaç olan bir ülkedir. Bütün ümidini, Recep Tayyip Erdoğan ve onun kafasındaki felsefeye odaklayan ve ondan ümit bekleyen dünyada da milyarlarca insan var. Bunu burada Rize’de, Trabzon’da, Artvin’de göremiyor olabiliriz ama Türkiye’nin dışına çıktığınız zaman bunu çok yakinen görebiliyorsunuz” diye konuştu.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ise burada yaptığı konuşmada, “Ticaret ve Sanayi Odası olarak şehrimizi geliştirmek istiyoruz. Rize’nin göç veren değil alan bir il olmasını istiyoruz. Sayın vekilim ve ekibiyle birlikte bizler çok sıkı çalıştık. Geçtiğimiz dönemde bunun sonuçlarını Rize’de başlatılan projelerle görmüş olduk. Bu dönemde ne yapmak istediğimizi daha iyi biliyoruz. Çok açık ve net söylüyorum. Rize ölçeğinde bir ilin Sayın Cumhurbaşkanımızın siyasi gücü ve iradesi olmasaydı bu projeleri dile getirmek dahi mümkün değildi” dedi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.