Karal, Ovit’e Çıkarma Yaptı

Karal, Ovit’e Çıkarma Yaptı

Rize Milletvekili Hasan Karal, Beraberindeki 15 Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileriyle Birlikte Ovit Tüneli Çalışmalarını Yerinde İnceledi.

Ovit Tüneli Projesinin Boyutunun Gurur Verici Nitelikte Olduğunu Belirten Milletvekili Hasan Karal, Ekonomik Değeri Yoktur Şeklinde Basına Yansıyan Açıklamalarla Üstüne Gölge Düşürülmeye Çalışılan Projenin Kamuoyunca Bilindiğini Söyledi.

OLUMSUZ AÇIKLAMALAR İNANDIRICI DEĞİL
Şantiye toplantı salonunda Karayolları bölge müdürlüğü yetkilileri ve yüklenici firma yetkilileri, Milletvekili Hasan Karal ve toplantıya katılanlara çalışmalara yönelik brifing verdi. brifing sonrası beraberindeki heyetle birlikte tünel sahasına inen Milletvekili Hasan Karal, beraberindeki heyetle birlikte tünele girdi ve burada bir açıklama yaptı. Açıklamasında Ovit Tüneli çalışmalarının aksamadan devam ettiğini belirten Karal, projenin büyüklüğünden duyduğu gururu ve heyecanı dile getirirken projenin sağlayacağı kazanımlarından bahsetti. Tünelle alakalı olarak basına yansıyan bazı olumsuz haberlere ilişkin de konuşan Karal, söz konusu açıklamaların küçültücü olduğunu vurguladı.
 


BUGÜN HAYATIMIZIN EN ONURLU GÜNÜNÜ YAŞIYORUZ
Ovit Tüneli şantiyesini ziyaret eden Rize Milletvekili Hasan Karal, Sivrikaya mevkiinde bulunan Ovit Tüneli girişinde “Bugün hayatımızın en anlamlı ve onurlu günlerinden birini yaşıyoruz Rizeliler olarak. yıllardan beri hayalini kurduğumuz olayın bizzat fiilen şuanda içindeyiz. Değerli kaymakamımız, karayolları bölge müdür yardımcımız ve Rize’mizdeki 15 sivil toplum örgütü başkanlarımızla beraber bir değerlendirme toplantısı yapmak, yapılan çalışmaları yerinde incelemek ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla Ovit tüneli şantiyesini ziyaret ettik. Öncelikle yaptıkları sunumlarla bizleri çok teferruatlı bir şekilde bilgilendiren karayolları bölge müdür yardımcımız ve şantiye görevlisi teknik arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

HER İKİ TARAFTANDA 900 METRE İLERLEDİ
Heyet olarak yerinde inceledikleri Ovit Tüneli çalışmaları için yaşadıkları mutluluğu “Tarihi bir anı yaşıyoruz. Ovit dağının bu şekilde delinmeye başlaması ve her iki taraftan da yaklaşık olarak 900 metrelik bölümünün delinmiş olması, bunu bizzat gözlerimizle görmüş olmamız bizleri ayrıca bir mutluluğa sevk etmiştir. Temenni ediyorum ki çalışmalar büyük bir hızla devam edecek. Ve sayın başbakanımızın temelini atarken ifade ettiği tarihte, Aralık 2015 tarihinde, Ovit tünelinin açıldığını göreceğiz.” sözleriyle ifade etti.
 
Ovit Tünelinin yalnızca bir ulaşım projesi olmadığı özellikle sosyolojik bir niteliğinin olduğunu vurgulayan Karal, “Kış şartlarına rağmen çok hummalı bir çalışma var. Fiilen çalışmalar, 280 kişilik bir ekiple devam ediyor. Ancak tünelin başlangıç kısımları olması hasebiyle çalışmalar beklenenden biraz daha yavaş sürüyor. Bir iki ay içerisinde zemin ilerledikçe çalışmaların hızlanarak ivme kazanacağını arkadaşlarımız ifade ettiler. 2-3 sene içinde Ovit bir sıkıntı dağı olmaktan çıkacak. Toplumları birleştiren, farklı kesimlerin tanışmasını ve birbirini anlamasına zemin hazırlayan sosyolojik nitelikte bir tünel olacak. Sadece ulaşımı sağlayan bir tünel değil. Aynı zamanda şu veya bu nedenlerle birbirinden uzak kalmış olan Türkiye toplumunun farklı kesimlerinin de bir araya geleceği ve birbiriyle buluşup tanışacağı bir zemini de Ovit tüneli sağlayacaktır. Ben böylesine devasa bir projenin bölgemizde olmasından şahsen bir Rizeli olarak büyük bir mutluluk, gurur ve onur duyuyorum. inanıyorum ki her Rizeli hemşerimizde aynı onuru ve gururu yaşıyordur.” ifadelerini kullandı.
 
Milletvekili Karal, Ovit tünelinin ekonomik değeri olmadığına yönelik basına yansıyan açıklamalara “Türkiye’nin şuanda en büyük projelerinden bir tanesi ve en büyük tünelinin bölgemizde yapılıyor olması beraberinde de birçok farklı kazanımı da bölgemize kazandıracaktır. Ovit tüneliyle beraber çok ciddi bir ticari hayat canlılığı göze çarpacak, lojistik alan arayışları şimdiden zaten başlamış durumda, belki ikinci bir liman arayışı da gündeme gelecek. burada yapılacak her türlü ticari aktivitenin rahat bir zeminde ilerlemesinin de önü açılmış olacaktır. Ovit tüneli bittiğinde İyidere-İkizdere arasındaki bu güzergah, Türkiye’nin stratejik açından en canlı bölgelerinden biri tanesi olacak. Kamuoyu bunun ne anlama geldiğini çok iyi biliyor. Bu kadar büyük bir projeyi, birileri hala ekonomik değeri yoktur diyerek, çok küçültücü ve hakir görücü bazı ifadelerle gölgelemeye çalışanlara da ben kamuoyunun en güzel cevabı vereceğine yürekten inanıyorum.” sözleriyle cevap verdi.
 
Ovit tüneli çalışmalarını yerinde izlemek üzere düzenlenen programa Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Muammer Atılgan, Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, MÜSİAD Başkanı Mahmut Dabak, RİSİAD Başkanı Mustafa Külünkoğlu, Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Erbaş, Sivil toplum örgütleri temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.