Karma Düşünce Derneği Açıldı

Karma Düşünce Derneği Açıldı

Karma Düşünce Derneği, İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen açıldı.

Rize'de Karma Düşünce Derneği, açıldı. İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış programı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda konukların hazır bulunmasıyla başladı.
 
Gençlerin hazırladığı müzik dinlentisi ile başlayan program, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin'in açılış konuşması ile devam etti. Sözlerine 1993 yılında Rize’de kurmuş oldukları Rize Üniversite Mezunları Derneği (RÜDER)’in çalışmalarından bahsederek başlayan Başkan Metin, “Karma Düşünce Derneğinin sizlerle beraber oluşması çok özel bir durumdur. Şuan akranlarınıza nazaran burada olmanız, Onun içindir ki  sizlerin de özel olduğu anlamı taşıyor. Bu dernek çatısı altında yapacağınız münazaralar inşallah Rize’yi dünya ve Türkiye ile 2030’lara, 2050’lere entegrasyonunu düşünen fikirlere  projelere ev sahipliği yaparak bize de size de hedef olmuş olur. Karma Düşünce, bütün renklerin içerisinde bezendiği, bütün açılım ve farklı ideolojilere hoşgörü ile yaklaşabilen merkezinde insana şehrine hizmet edebilen bir anlayış. Böyle bir anlayışla ilgili bir sivil toplum platformu içerisinde bulunmaktan ve açılışına davet etmenizden dolayı çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Dernek Başkanı Mariye Arıcı, derneğin kuruluş amaçlarını anlatan konuşmasında, derneklerinin bu şehre değer katacağını ve güzel işlerde bulunacağını, lise çağındaki gençlerin bu şehirden üniversiteye giderken daha güçlü bir birey olarak gitmeleri için çalışacaklarını söyledi.
 
Liseli gençlerin hazırladığı münazara, konusu ve sunumuyla beğeni topladı. Program, Mavi Yeşil Kültür Sanat Edebiyat Dergisi Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk’ün  ’Şehir ve Kültür’ adlı konuşmasının ardından münazara ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdirildi.

Haber: Yasemin Özçelik





 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.