Kıbledağı Camisi Tamamlanma Aşamasına Geldi

Kıbledağı Camisi Tamamlanma Aşamasına Geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın talimatları ile turizme kazandırılan, Rize merkeze en yakın mesire alanı konumunda bulunan Kıbledağı Kent Ormanının içinde bulunan Dağ Camisi tamamlanmak üzere…

Rize turizminde önemli bir yer almaya çalışan Güneysu ilçe merkezine 9 kilometre uzaklıktaki Güneysu Kent Ormanı ve Kıbledağı Piknik Alanı, muhteşem güzelliğinin yanında çevresindeki zengin doğa görselliği ile ilgi çekiyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın baba ocağı Rize`nin Güneysu ilçesinde yer alan Kıbledağı Kent Ormanı ve mesire yeri özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı oldu. Geçtiğimiz yıllarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın talimatlarıyla kent ormanına çevrilen bölgede bulunan eski caminin yerine de yeni camide ki çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi.

Rize merkezden 23 km. Güneysu ilçe merkezinden 9 km uzaklıkta bulunan Kıbledağı Kent ormanının yolu tamamen beton olduğundan ziyaretçiler ulaşımlarında zorluk çekmiyor. 12 adet açık kamelya, 3 adet kapalı sosyal tesis, yürüyüş yolları, ahşap çocuk oyun parkları ile donatılmış Kent Ormanı`nda özellikle hafta sonu aşırı yoğunluk yaşanıyor.
 
360 derecelik panoramik görüntüye sahip olan kent ormanının zirvesi özellikle foto safari tutkunlarının son yıllarda tercih ettiği bir yer oldu. Güneyinde Kaçkar`ların karlı zirveleri, kuzeyinde Karadeniz`in eşsiz mavisi ile doğal güzelliğiyle gelenlerin dönmek istemeyeceği bir güzelliğe sahip. 1109 rakıma sahipli Kıbledağı Kent Ormanı sayesinde Rize`nin Güneysu ilçesi turistik açıdan son dönemde büyük bir gelişme kat etti.
 
Geçen yıl yaklaşık 15 bin kişinin ziyaret ettiği Kıbledağı Kent Ormanı, konuklarına her mevsim ayrı bir güzellik yaşatıyor. Özellikle Rize iline gelen kafileler Kıbledağı’nı görmeden ilden ayrılmak istemiyorlar. Burada yapımı tamamlanma aşamasına gelen caminin de bitmesiyle  özellikle bu bölgeye ibadet etmek için Arap turistlerin akın etmesi bekleniyor.





HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.