Kılıçdaroğlu: AKP büyük düşüş içinde

Kılıçdaroğlu: AKP büyük düşüş içinde

CHP lideri Kılıçdaroğlu, canlı yayında yaptığı seçim değerlendirmesinde beklenilen karşılanmadığı için yeniden yapılanacaklarını açıkladı. Bunun yanında AK Parti'nin seçimin kaybedeni olduğunu ifade etti.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Halk TV’de Uğur Dündar’ın sunduğu Halk Arenası Programı’nda soruları yanıtladı. 17 Aralık sonrasında oylarının 2 puan artacağını düşündüklerini fakat bunun gerçekleşmediğini, fakat AK Parti'nin 2 milyon oy kaybederek seçimin kaybedeni olduğunu söyledi.

"AKP BÜYÜK DÜŞÜŞ İÇİNDE"

"Bir siyasal iktidar yolsuzluk yaptı diye ona gönül verenler birden bire partilerinden vazgeçmiyorlar. Ama AKP 2 milyon oy kaybetti. Hatta 2002′den bu yana AKP’nin aldığı oyları incelerseniz büyük düşüş içinde olduğunu görürsünüz. Toplumun önemli bir kesimi yolsuzluk olayını duymamış. Bazıları da sadece AKP Hükümeti’ni zora sokmak için tezgahlandığına inanıyor. Ama fezlekeler yakında Meclis’e gelecek. O zaman görecekler ve anlayacaklar bunların gerçek olduğunu."

"AZ OY ALDIĞIMIZ YERLERDE ÖRGÜT BİZİ TERK ETTİ"

"Özellikle seçim sırasında çok büyük eksiklikler yaşandı. Sandık başlarında bir çok eksiklik oldu. CHP’nin az oy aldığı sandıkların bazılarında sandık başını terketmeler oldu. Örgütte yeni yapılanmalara gideceğiz, gençleştireceğiz."

"CEMAAT'LE GÖRÜŞTÜM"

"Washington’a gittimde, orada bir çok çevreden bize gelen görüşme talebi vardı. Herkesle görüştüm. Cemaate yakın bir dernekle de görüştük. Kahvaltı yaptık. CHP’yi onlara da anlattım. Sosyal demokrat olduğumuzu anlattık. Türkiye üzerinde rolümüzü anlattık. Biz herkesle görüşürüz."

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.