Kılıçdaroğlu'ndan Rizeli isme sürpriz teklif

Kılıçdaroğlu'ndan Rizeli isme sürpriz teklif

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı Tarafsız Bölge adlı televizyon programında gazetecilerin gündeme yönelik sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Rizeli Siyasetçi Alper Taş'a vekillik teklifinde bulunduğunu açıkladı.

ÖDP başta olmak üzere yüzde 10 barajına takılan bazı sol, sosyalist partilerin liderlerine de CHP listesinden adaylık teklifi götürüleceği belirtiliyor. ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ile bu hareketin önde gelen isimlerinden Melih Pakdemir, CHP’nin Meclis’e taşımak istediği isimlerin başında geliyor.

CHP, sağ kesime ise Mansur Yavaş üzerinden uzanmaya çalışacak. Yavaş’a Ankara’dan adaylık teklifi yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Yavaş ile birlikte hareket eden eski AK Parti Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu ile eski başbakan yardımcılarından ve AK Parti’nin kurucularından Abdüllatif Şener’e de adaylık teklifi yapılması bekleniyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’ndeki vekil sayısını bölgede yıllardır politika yapan isimlerle artırmayı planlayan CHP, Ağrı’da eski bakanlardan Cemil Erhan’ı aday göstermeye hazırlanıyor. Eski devlet bakanlarından Salim Ensarioğlu’na da Diyarbakır’dan adaylık için teklif yapıldığı öğrenildi.

Kabul etmesi durumunda eski bakanlardan Kemal Derviş’in de CHP’den aday yapılacağı belirtiliyor.

KOZMİK KAT BOŞALIYOR

Kılıçdaroğlu’nun, Meclis’e taşımak istediği isimlerin başında, siyasi danışmanlığını yapan Rasim Bölücek’in geldiği belirtiliyor. Kızı ABD’de okuyan Bölücek’in milletvekilliği yerine ailesinin yanına gitmeyi tercih ettiği, bu yüzden CHP’de ‘kozmik kat’ olarak bilinen 14’üncü katı boşaltmaya hazırlandığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.