Kontrollü Batırılması Planlanan Gemi Kendiliğinden Battı

Kontrollü Batırılması Planlanan Gemi Kendiliğinden Battı

Rize’de su altı turizminde kullanılmak üzere kontrollü batırılması planlanan atıl durumdaki sahil güvenlik gemisi, dalga çıkınca kendiliğinden battı.

  Rize Valiliği, Rize Belediyesi ve Karadeniz Dalgıçlar Derneği tarafından birlikte yürütülen bir çalışma kapsamında, Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan temin edilen atıl durumdaki sahil güvenlik gemisi su altı turizminde kullanılmak amacı ile bugün batırılmak istendi. Rize’nin Fener Mahallesi açıklarında saat 14.00’da batırılması planlanan gemi denizde dalga çıkınca saat 11.00 sularında su alarak kendiliğinden batmaya başladı. Törenle batırılması planlanan gemi tören saati gelmeden 2 dakika içerisinde kendiliğinden sulara gömüldü. Gemi batırılması öngörülen koordinatlardan yarım mil Doğu’da battı.


  Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Gemiyi törenle batıracaktık ama olmadı. Batırmayı planladığımız bölgeden biraz farklı bin noktada battı ama sorun teşkil etmiyor. Bu gemi su altında hem turizm amaçlı, hem su altı fotoğrafçılarının kullanımı amacı ile, hem balıkların yumurtlaması için hem de kontrolsüz avlanmayı önlemek için batırıldı. Sahil kesimlerimizde ilerleyen dönemlerde de bir çok atıl gemiyi batırmayı planlıyoruz” dedi.










Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.