Köşke Uzanan Yol

Köşke Uzanan Yol

1984 Yılında MSP ile başlayan siyası hayat zorlu ve dikenli yolların ardından Cumhurbaşkanlığı köşküne uzandı.

Cumhurbaşkanlığı köşküne  çıkan Başbakan Erdoğan 1984 yılında başladığı siyasi hayatını 30 yıl sonra Köşkte tamamladı.

    Askerlik dönüşünde MSP Safları ile devam eden Recep Tayip Erdoğan dönemin Genel Başkanı Necmettin Erbakan ile yola çıktı. 1984 Yılında Beyoğlu ilçe başkanı seçilen Erdoğan 1985 yılında ise İstanbul il başkanı olarak siyası hayatına devam etti. 9 yıllık il başkanlığı görevinin ardından 1994 yılında yapılan İstanbul Büyükşehir belediye başkanlığına seçilen Erdoğan eşinin memleketi olan Sıırt te yaptığı bir konuşma yüzünden yargılanarak hapis cezası aldı.


     120 gün hapis

Yargılanma sonucunda 10 ay hapis cezası alan Erdoğan cezası kesinleşince Pınarhısar cezaevinin yolunu tuttu. O dönemde avukatı olan şimdiki Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayatı Yazıcı tüm yolların kapanması üzerine Erdoğan ile birlikte cezaevine gitti.

   10 ay hapis cezası alan Erdoğan”ı Pınarhısar da kalabalık halk topluluğu karşıladı. Erdoğan Cezaevine giderek cezaevi infaz memurlarına teslim oldu. 26 Mart 1999 tarihinde cezaevine teslim olan Erdoğan 120 günlük hapis cezasının ardından 24 Temmuz 1999 tarihinde cezaevinden çıktı.

   Siyası hayat

Cezaevi çıkışı sonrasında AK Parti yı kuran Erdoğan 2002 yılında Sıırt Milletvekillerinin istifası ile boşalan vekillik yerine Sıırt”ten milletvekili seçildi. Başbakanlığa getirilen Erdoğan 15 Mart 2003 yılında ilk bakanlar kurulu toplantısına katıldı. O dönemde Dişişleri bakanı olan Abdullah Gül ile siyasi hayatına devam ederken, Abdullah Gül”un Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından, son 12 yıl Başbakanlık yapan Erdoğan Türkiye de ilk kez yapılan ve halkın katılımı ile yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini yüzde 51.6 oranında oy alarak Türkiye”nin halk tarafından seçilen tek Cumhurbaşkanı olma özelliğine sahıp oldu.





HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.