Mahkeme bile karar veremedi

Mahkeme bile karar veremedi

Araklı ilçesinden 2010 yılında satın aldığı ve devrini üzerine aldığı aracın çenç olduğunu öğrenen İlyas Şinafor mahkemenin kendisine teslim etmek istediği aracı muayene yaptıramıyor.

 5, 5 Yıl önce Araklı ilçesinden devri ile birlikte satın aldığı 61 AZ 008 Plakalı aracın şase numarasının uymaması üzerine mahkemeye başvuran İlyas Şinafor mahkemenin kendisine teslim etmek istediği aracı kaçak kullanmak zorunda.


     5,5 yıldır mahkemeler ile uğraşan İlyas Şinafor 2010 yılı Kasım ayında Araklı ilçesinden Orhan Yıldız isimli şahıstan satın aldığı 97 Model aracın muayenesini kendi üzerine almasına rağmen 22 gün sonra muayenesinin bitmesi üzerine gittiği Rize muayene istasyonunda aracın şasesinin farklı çıkması üzerine satın aldığı kişiye giderek aracın şasesinin farklı çıktığını ve aracı geriye teslim etmek istediğini söylemesi üzerine parayı harcadığını ve geriye alamayacağını söylemesi ile mahkemeye başvurduğunu belirten İlyas Şinafor “ 23 yıl çalıştım ve emekli ikramiyem ile 97 model aracı 11,5 milyara satın aldım, satışta ve noterde sorun çıkmadı, aracı üzerime aldım, aldığım tarihte 22 gün muayenesine vardı ve muayenesi dolunca Rize Muayene istasyonuna gittim, aracın şase numarası farklı çıkınca muayene ettiremedim ve aldığım kişiye gidip kendisinin 5 yıl nasıl muayene yaptığını sordum, 3-5 kuruşa oluyor dedi, Trabzon ”da her yıl muayenesi yaptırılmış” dedi.




     Ruhsat sahibini aradık

İlk ruhsat sahibinin Ali Akaydın isimli kişi olduğunu ve kendisine ulaştıklarını söyleyen İlyas Şinafor “ 3-500 liraya muayenesini yaptırırız, sorun olmaz “ dedi. İyidere savcılığına başvurdum, dosya Araklı ilçesine gönderildi, noter satışı oradan yapıldığı için araç Araklı ”da otoparka alındı. Yaklaşık 5 yıl süren mahkeme sonunda her defasında paramı istedim ancak mahkeme aracı bana verdi, polise gidip ruhsat istedim ancak ruhsat veremediler. Mahkeme yazısı istediler mahkemeden aracı temiz olarak bana verdiğinize dair yazı isteyince ne hakim ne savcı yazı veremeyiz dediler.

       Borç kabardı

5,5 yıl aracın otoparkta yattığını söyleyen İlyas Şinafor “ Araç çamur içine gömüldü ve etrafı kapandı. Araç ta motor çalıştırılmadığı için motor bozulduğu gibi, ne lastik ne de çalışacak parçalarda iş kalmadı, üstelik otopark a 3 bin TL üzerinde borç var bunun yanında maliyeye 3 bin TL üzeri borç çıkmakta” dedi.

     Araç kayıt yapılamıyor

Mahkemenin kendisine teslim ettiği aracı alamadığını belirten İlyas Şinafor “ Aracı kaçak binmek zorundayım, öyle aracı ne yapıyım, muayene yaptıramıyorum ve ruhsat alamıyorum. Sahte şase numarasını kim düzeltecek, mahkeme bu yönde karar veremiyor ise kim karar verecek” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.