Maksad yeşillik değil!

Maksad yeşillik değil!

Orman ve Su İşleri Bakanı, marjinal grupların eylemleriyle gündeme gelen Karadeniz'deki “Yeşil Yol”un yüzde 85'inin ormandan geçmediğini söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'da bir basın toplantısı düzenleyerek ağaçlandırma çalışmalarında gelinen noktayı değerlendirdi. Türkiye'nin ağaçlandırmada dünya lideri olduğunu belirten Bakan Eroğlu, şunları söyledi: “Eskiden yılda 70 milyon fidan üretiliyordu. Aynı kurumlarla ve aynı insanlarla bunu 500 milyona çıkardık. 12 yılda 3 milyar 250 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Orman varlığımız 12 yılda 9 milyon hektar arttı. Şu an Türkiye'nin yüzde 27.7'si orman alanı. 2023'te bu oranın 30 civarında olmasını hedefliyoruz. Sadece İstanbul'da 2003-2014 yılları arasında 22 bin 209 hektar alanda 16 milyon 174 bin fidan dikildi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve 3. havalimanı için kesilenin 5 katı fidan diktik. Yanan orman alanlarının birilerine verildiği söyleniyor. Hodri meydan! Tek bir metrekarelik alanın verildiğini ispat etsinler, istifamı veririm. 31 Aralık 2016'ya kadar bütün ormanlarımızın tapusu olacak. Hükümetimiz döneminde orman teşkilatı bütün Türkiye'yi kapsamı altına aldı. Ormancılık şaha kalktı. Bu başarıyı dünya gördü. Birleşmiş Milletler (BM) Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi'nin en büyük karar organı olan Taraflar Konferansı ilk defa 12-23 Ekim'de Ankara'da düzenleyecek. 10'dan fazla devlet başkanı, 80'den fazla bakan gelecek.”



'YEŞİL YOL' EYLEMİNİN MAKSADI “YEŞİLLİK” DEĞİL
Orman ve Su İşleri Bakanı, marjinal grupların eylemleriyle gündeme gelen Karadeniz'deki “Yeşil Yol”un yüzde 85'inin ormandan geçmediğini söyledi. Bakan, “Maksadımız yayla turizmini geliştirmek. Bu yaylalara kaçak evler inşa etmiş insanlar var. 'Buralar kontrol edilmesin' diye projeye karşı çıkıyorlar. Bölgede kesilen tek bir ağaç yok” dedi.

Fatih Selek İstanbul


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.