Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi, vuslatının 8. Yılında anıldı.

Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi, vuslatının 8. Yılında anıldı.

Rize'nin manevi dinamiklerinden, ilim, ihlas ve gönül adamı Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi, vuslatının 8. Yılında anıldı.

Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi Rize'de AnıldıRize'nin manevi dinamiklerinden, ilim, ihlas ve gönül adamı Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi, vuslatının 8. Yılında anıldı. 
 
Rize’nin gönül insanı, kanaat  önderi, din alimi, il vaizlerinden Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız  Hocaefendi, vuslatının 8.yıldönümünde İsmail Kahraman  Kültür Merkezinde anıldı.















ÇAYTV CANLI YAYINLADI.CANLI YAYININ

TEKRARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN
 
Rize İl Müftülüğü, Rize Belediye Başkanlığı, Güneysu Belediye Başkanlığı, Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendinin kurucusu bulunduğu İrşad Vakfı ve Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi Kur’an Kursları tarafından organize edilen ve Rizelilerin yoğun ilgi gösterdiği anma programına; Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Ak Parti Rize Milletvekili Hasan  Karal, Rize Belediye Başkan Vekili Sultan Yılmaz,  Recep Tayyip Erdoğan  Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Müftüsü İsmail Yalçın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri Mustafa Okur, İrşad Vakfı Başkanı Ali Saruhan, Hidayet Vakfı Başkanı Resul Bölükbaşı, Merhum Zavendikli Mustafa hocanın oğul ve torunları, ilçe ve belde belediye başkanları, STK temsilcileri, daire müdürleri, İrşad Vakfı üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 
İstiklal Marşı’nın okunması ve Merhum Zavendikli Mustafa Hocanın hayatından kesitlerin yer aldığı sinevizyon gösterisi ve Kur’an tilavetiyle başlayan programda açılış konuşmasını Merhum Zavendikli Mustafa Hocanın oğlu Hacı Kudret Yıldız Hoca yaptı. Rize Milletvekili Hasan Karal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili  Hamza Dağ, Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın, Hidayet Vakfı Başkanı Resul Bölükbaşı günün anlamına binaen manevi sohbette bulunup Merhum Zavendikli Mustafa Hoca Efendi sevenlerine hitap ederken, Rizeli hemşehrimiz Merhum Zavendikli Mustafa Hocanın kadim dostu hocaların hocası Reis-Ül Kurra Vekili Kurra Hafız Mustafa Demirkan Hoca vaazı ve duasıyla geceye renk kattı. Kurra hafız İshak Danış, Kurra hafız Harun Danış, Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendi’nin torunu Furkan Yağcıoğlu da gerçekleştirdikleri Kur’an ziyafetiyle katılanlara eşsiz bir gece yaşattı. Gecenin sonunda ise katılımcılara ikramlarda bulunuldu.
 
Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, burada yaptığı konuşmada Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi’nin soy ismiyle mütenasip bir şekilde algılandığı üzere bölgemizin yıldız insanlarından bir tanesi olduğunu belirterek, Zavendikli Mustafa Hoca’nın belki de  yaşadığı dönem içerisinde en önemli yıldızı olduğunu söyledi.
 
Zavendikli Mustafa Hoca Efendi’nin yaşadığı süre içerisinde hak ile kalp kavramını birleştirmiş bütünleştirmiş, söylemiyle eylemini bir arada tutabilme becerisini gösterebilmiş ender ve  örnek alınması gereken şahsiyetlerden biri olduğunu ifade eden Ak Parti Rize Milletvekili Karal, Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi’nin sadece konuşmasından değil sokaktaki yürüyüşünden bile alınması gereken dersler olduğunu söyledi.
 
Dünyanın farklı yerlerinde Zavendikli Mustafa Hocanın yetiştirdiği yüzlerce talebesiyle karşılaşmanın mümkün olacağını kaydeden Milletvekili Karal, kendisinin de zaman zaman  Dünyanın farklı yerlerine yaptığı ziyaretlerde Zavendikli Hocanın talebeleriyle karşılaştığını sözlerine ekledi.
 
Karal, Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi’nin bıraktığı kurumları yaşatmanın, onlara destek olmanın önemli olduğunu kaydettiği konuşmasının devamında, bu kurumlardan yetişecek olan hafız ve hafizeler ile öğrenci, talebe ve ilim adamlarının silsilesinin kesilmeden devamlılığının sürdürülebilmesi yönünde kendilerine de önemli görevler düştüğünü vurguladı.
 
Karal, Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi Mataracı Kız Kuran Kursunun yeni inşaatının çalışmalarının başlatıldığını da sözlerine ekledi ve başta Rize İrşad Vakfı olmak üzere destek veren emeği geçen herkese teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.