Mevlid-i Nebi Haftası “Peygamberimiz ve Gençlik” Temasıyla Başladı

Mevlid-i Nebi Haftası “Peygamberimiz ve Gençlik” Temasıyla Başladı

2018 yılı Mevlid-i Nebi Haftası açılış programı ilimizde 17 Kasım Cumartesi günü sabah namazı vaktinde Çaykur Ziraat Camii’nde gerçekleştirildi.

 2018 yılı Mevlid-i Nebi Haftası açılış programı ilimizde 17 Kasım Cumartesi günü sabah namazı vaktinde Çaykur Ziraat Camii’nde gerçekleştirildi.

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber efendimizin doğum yıldönümünü karşılamak üzere Sabah namazında bir araya gelen Peygamber sevdalıları, okunan Kur’an-ı Kerim, yapılan tesbihat ve dualarla seher vaktinin manevi havasından istifade ettiler.


 
Programa Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Müftüsü İsmail Yalçın, Müftü Yardımcıları Naci Çakmakçı ve Tuğba Kişmir, Mehmet Mataracı Kız Kur’an Kursu, Fener Çaykur Kız Kur’an Kursu ve Şuayip Seferoğlu İmam Hatip Ortaokulunda hafızlık yapan genç öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.


 
İl Müftüsü İsmail Yalçın, Mevlid’in Müslümanların zihin ve gönül dünyalarında bir özlem, muhabbet ve hasret olarak çok güçlü ve köklü bir yere sahip olduğunun belirtti.



Mevlid-i Nebiyi anmanın sadece bir sevgi ve vefadan ibaret olmadığına vurgu yapan Müftü Yalçın “Hz. Peygamberi anlamak aynı zamanda, savaşlar, yoksulluk ve ümitsizlik gibi devasa sorunların kuşattığı yeryüzünü yeniden adalet, merhamet ve muhabbetle tanıştırmanın yolunu ve yöntemini anlamaktır. Zira O peygamber ki getirdiği vahiy ve tebliğ mücadelesi ile bir cahiliye toplumundan asrı saadet inşa etmiştir” dedi.


 
2018 yılı Mevlid-i Nebi Haftasının “Peygamberimiz ve Gençlik” temasıyla idrak edileceğini vurgulayan Müftü Yalçın, “En büyük sorumluluklarımızdan biri de gençliğimize doğru rehberlik yapmaktır. Hayat tarzı, kılık kıyafeti ne olursa olsun gençlerimizi sahiplenmeliyiz.



Gençliğin en büyük örneği, vahyin son Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa (sav) olmalıdır” dedi.
İl Müftü Yardımcısı Naci Çakmakçı’nın kıldırdığı sabah namazı sonrası Rize Belediyesi tarafından vatandaşlara çorba ikram edildi. 





 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.