MHP Çelengi Karakolluk Oldu

MHP Çelengi Karakolluk Oldu

Rize’de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı dolayısıyla MHP Rize İl Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı’na bırakılan çelenk, anıttan alınarak Cumhuriyet Polis Merkez Amirliği’ne götürüldü.

Rize’deki 23 Nisan kutlamaları ilginç bir olaya sahne oldu. Kutlama programı kapsamında sabah saatlerinde Atatürk Anıtı önünde bir tören düzenlendi. Yoğun yağmur altındaki törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Daha önce resmi izin almalarına rağmen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin (CHP) çelenkleri anons edilmedi. İzinli oldukları gerekçesi ile CHP ve MHP yöneticileri engellemelere rağmen anıta çelenklerini bırakarak tören alanından ayrıldı. Ancak bir süre sonra çelenkler ortadan kayboldu.

ÇELENK KARAKOLLUK OLDU
Konuyla ilgili açıklama yapan MHP Rize İl Başkan Yardımcısı Dr. Zelkif Akgül, şunları söyledi: “Çelengi bırakıp tören alanından ayrıldık. Normal durumlarda çelenk akşama kadar anıtın önünde kalır. Çelengi bıraktıktan yarım saat sonra çelenk yerinde mi değil mi diye bir baktık çelenk yerinde yoktu. İlk kez başımıza böyle bir şey geldiği için çelenge ne olduğunu araştırmaya başladık. Çelengin Merkez Polis Amirliği tarafından alındığını öğrendik. Karakola götürülmüş. Herhalde Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez olmuştur”
Bir süre polis merkezinde tutulan çelenk MHP Rize İl Başkan Yardımcısı Dr. Zelkif Akgül ve MHP İl Başkan Yardımcısı Serkan Birben’e teslim edildi.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.