Mhp Rize İl Başkanı İhsan Alkan Rize İçin Birlikte Hareket Edelim Çağrısında Bulundu

Mhp Rize İl Başkanı İhsan Alkan Rize İçin Birlikte Hareket Edelim Çağrısında Bulundu

Milliyetçi Hareket Partisi Rize İl Başkanı İhsan Seda Alkan, Rize’nin Cumhurbaşkanı faktörünü kullanamamasının tek suçlusunun iktidar partisi olmadığını söyledi.

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Rize İl Başkanı İhsan Seda Alkan, beraberinde İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Feyiz ve başkan yardımcıları ile bazı yönetim kurulu üyeleriyle Rize’de görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Alkan, Rize’nin Cumhurbaşkanı faktörünü kullanamamasının ve iktidardan yeteri kadar hizmet alamamasının tek suçlusunun iktidar partisi olmadığını, muhalefet ile STK’ların da burada suçlu olduğunu belirtti.

 
Bir ay önce Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli tarafından Rize İl Başkanı olarak atandığını kaydederek sözlerine başlayan ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak Rize’yi ve ülkeyi yönetmeye talip olduklarını kaydeden MHP Rize İhsan Seda Alkan, Rize’yi ve Rize’nin insan yapısı ile Rize’nin sıkıntılarını bildiklerini belirtti. Alkan, Rize’nin ve Rizeli’nin yararına ne yapılması gerekiyorsa bunun için milletin yanında olacaklarını, makam odalarında değil sokağın içerisinde, insanların arasında olacaklarını belirtti.
 
Toplumda toplumsal uzlaşmayı sağlamayı amaçladıklarını ifade eden MHP Rize İl Başkanı Alkan, “Rize’de halkın bağrından çıkan Türk Milliyetçi ve ülküsüyle insanlarımla buluşamıyor, milletimizle buluşamıyorsam burada bir yerlerde büyük bir sıkıntı var. Biz bu öz eleştiriyi Milliyetçi Hareket Partisi İl Yönetimi olarak kendimizde yapacağız.” dedi.
 
RİZE’NİN YARARINA YAPILANLARA DESTEK VERECEĞİZ, ZARARINA YAPILMAK İSTENENLERİ KABUL ETMEYECEĞİZ
 
Milliyetçi Hareket Partisi’nin önümüzdeki yerel seçimlerde ve bir sonraki genel seçimlerde Rize’de farkını göstereceklerini kaydeden Alkan, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin Rize’de önümüzdeki yerel seçimlerde ve ondan sonraki genel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi İl Yönetim Kurulu olarak farkımızı insanların fark edeceğini düşünüyorum. Bunu fark ettireceğiz. İnsanlarımız bunu görecekler. Söylemlerimizle görecekler, muhabbetlerimizle görecekler. Bunu insanlarımıza hissettireceğiz. İnsanlarımızdan talebimiz oy değildir. İnsanlarımızdan MHP şu noktada şurada olsun diye bir beklentimiz yok. Şu beklentimiz var: Rize iyi yönetilsin, ülkemiz iyi yönetilsin. Eğer bir Rizeli İyidere Köprü’den girdiği andan itibaren Rize’yi Cumhurbaşkanının, meclis başkanının, eski genel sekreterin Rize’nin herhangi bir sokağında gezerken bu insanların şehrine yakışır bir şekilde yönetildiğini düşünüyorsa problem yok. Biz iyi olan yanları da söyleyeceğiz kötü yanları da söyleyeceğiz. İyi olan şeyleri alkışlayacağız, destek olacağız. Biz MHP ve ülkücü hareket olarak kim nerede güzel şeyler yapıyorsa Rizeli için kim olduğu önemli değil destek vereceğiz. Fakat Rizeli’nin zararına olduğunu düşündüğümüz şeyleri kesinlikle kabul etmeyeceğiz. Rize’nin geleceğini düşünerek siyasi parti ayrımı yapmadan bütün STK’ların, Rize’yi seven herkesin bir arada olduğu, beraber olduğu bir muhabbet sofrası düşünüyoruz. Bunu oluşturmak için bu işe talip olduk. Allah bize bunu tesis etmeyi nasip eylesin” diye konuştu.
 
RİZE BELEDİYESİ’NE TALİBİZ
 
İstanbul haricinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin tüm il ve ilçelerde aday çıkaracağını kaydeden Alkan, bu sözün sahibinin -MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi kast ederek- liderleri olduğunu belirterek Rize’de aday adaylarıyla yapılan görüşmelerin sürdüğünü ve Rize Belediyesine talip olduklarını, Rize’de iktidar partisiyle ittifakla ilgili bir görüşme olmadığını söyledi. Alkan, Rize genelinde de çok ittifak olacağını düşünmediğini belirtti.
 
İSTİFA EDEN MERKEZ İLÇEYE GÖREVLENDİRME YAPILMADI, İYİDERE’DE ŞİNAFOROĞLU GÖREVLENDİRİLDİ
 
Merkez İlçe Bakanı Bülent Kaya’nın istifa etmesi nedeniyle kendisine teşekkürlerini ileten Alkan, “İstifası kendi takdiridir. Kendisi bizim önümüzü açmak istediğini söyledi. Kendisi bu göreve atandığında ben ocak başkanıydım. Bu zamana kadar görev yaptı Allah emeklerinden razı olsun. İyi bir çalışma sergiledi. Kendisine emeklerinden dolayı teşekkür ederim. Kendi tasarrufudur ve kararına saygı duyarım. Kendisinin tasarrufudur, belki bizimle çalışmak istememiştir. Merkez ilçede 30 kişilik yönetimden 7-8’i istifa etmiştir. Merkez ilçe yöneticilerimiz görevinin başındadır. Şu an Merkez ilçe ile alakalı bir görevlendirme yapmamız gerekiyor. Merkez ilçe ile ilgili görevlendirme yaparken MHP’nin dokusuna aykırı siyasi partiler haricinde hangi siyasi parti olursa olsun geçmiş dönemler içinde görev yapmış temiz, düzenli, ahlaklı yaşayan, helal ekmeğini taşıyan herkese gideceğiz. ” dedi.
 
MHP Rize İl Başkanı Alkan, Merkez İlçenin haricinde İyidere İlçe Başkanının da istifa ettiğini yerine Mustafa Şinaforoğlu’nun görevlendirildiğini ve İyidere’de çalışmalara başladığını ifade etti.
 
RİZE’NİN CUMHURBAŞKANI FAKTÖRÜNÜ KULLANDIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM
 
Cumhurbaşkanı şehri olan Rize’nin Cumhurbaşkanı faktörünü kullanıp kullanılmadığı yönündeki soruyu da cevaplandıran Alkan, Rize’nin Cumhurbaşkanı faktörünü kullanamadığını kaydederek, “Rize’nin Cumhurbaşkanından faydalandığını ve Cumhurbaşkanımızın etkisini yeteri kadar Rize’ye aktardığını düşünmüyorum” dedi.
 
RİZE’NİN CUMHURBAŞKANI FAKTÖRÜNÜ KULLANAMAMASININ TEK SUÇLUSU İKTİDAR PARTİSİ DEĞİL
 
Rize’nin en önemli 5 sorununun neler olduğu yönündeki soruyu da cevaplandıran Alkan “Birinci sorunumuz geçim kaynağı. Yüzde 66’sının Rize’de olduğu çay. İkinci sorunumuz ülkemizde olduğu gibi Rize’de de eğitim. Üçüncü sorunumuz toplumsal uzlaşı. Rize’yi beraber yönetememek eksikliğini beraber yaşıyoruz. Dördüncü sorunumuz çayın alternatifi olarak insanlarımıza kazandıramadığız her şey. Bunun ismini birisi stevia koyar birisi kivi koyar, başka biri farklı bir şey koyar. Beşinci sorunumuz doğal limanlarıyla ormanlarımızla fark katacağı turizm. Turizmin önünün açılması gerekir. Bizler bu 5 sorunumuzla ilgili alternatif üretme noktasında çalışacağız. Özellikle şunu söyliyeyim burada Cumhurbaşkanımızın noktasında Rize’nin hizmet alabilme noktasında sadece mevcut iktidara suç bulmuyorum. Açık konuşuyorum. Böyle yaparsak yanlış yaparız. Bizim amacımız üzüm yemek bağcıyı dövmek değil. Biz de proje hazırlayıp sunabilirdik. Bizde proje hazırlayıp sunsaydık, hali hazırda talip olsaydık bu projeler yerine getirilseydi. Rize sadece iktidar partisinin değil, Rize hepimizin. Bugün AK Parti var yarın belki MHP, belki Saadet Partisi yönetecek Rize’yi. Önemli olan Rize için birleşebiliyor muyuz? O anlamda sadece siyasi parti yöneticilerine yada siyasi parti bürokratlarına iş düşmüyor. Bizler de muhalefet olarak projelerimizi hazırlayacak ve sunacağız. Bizler muhalefet parti il başkanlarıyla, STK’larımızla iktidar partisi il başkanıyla oturup Ar-Ge birimlerimizi çalıştıracağız. Bunun için ben davette bulunacağım. Oturup projeler hazırlayalım. Diyelim ki biz bu projelerden üçünü bu sene Rize’ye kazandıralım. Şurada hep beraber omuz omuza verelim. AK Parti İl Başkanı, CHP İl Başkanı, MHP İl Başkanı önümüzü ilikleyelim şuradan gidelim Ankara’ya. Beraber ziyaret edelim. Topyekün Rize için beraber hareket edelim. Bu çok zor bir şey değil. Bunu yanı başımızdaki komşularımız yapabiliyorsa, söz konusu Trabzon olduğunda kendi üst benliklerinden vazgeçebiliyorsa biz bundan vazgeçelim, gidelim sorunları çözelim. Zor mu bunu yapmak? Sürekli konuşuyoruz. Yapalım o zaman. Rize’yi ileri götürme noktasında her yerde varız, her yere gideriz. Rize’nin yükü sadece bizim değil, iktidar partisinin değil. Yaptıkları güzel şeylerde destek olacağız, yaptıkları yanlış şeyleri de düzeltme adına beraber hareket edip hatalarını söyleyeceğiz. Sadece iktidar partisinden beklemeyelim. STK’lar da proje hazırlasın Cumhurbaşkanımıza, meclis başkanına sunsun. Cumhurbaşkanına Meclis başkanına STK’şar ve bizler projeler götürüp de kovulduk mu? Hayır. O zaman hep beraber projeler hazırlayıp sunacağız, sunmalıyız. Bizim ortak paydamız Rize’dir ortak paydamız vatandır, ortak paydamız millettir.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.