MHP'de Görevden Alınan İl Başkanları Kütahya'da Buluştu

MHP'de Görevden Alınan İl Başkanları Kütahya'da Buluştu

Milliyetçi Hareket Parti (MHP) Genel Merkezi tarafından 'kapatılarak' görevden alınan 7 il başkanı Kütahya'da buluştu.

 Başkanlar adına bir açıklama yapan MHP Konya Eski İl Başkanı Hasan Kaya, haklarını bundan sonra hukuki yollardan arayacaklarını ifade etti.
Yoncalı Termal Otel'de, Muğla eski il başkanı Osman Güven, Çankırı eski il başkanı Arif Sosyal, Sakarya eski il başkanı Mehmet Erdoğan, Edirne eski il başkanı Mehmet Tolga Akalın, Rize eski il başkanı Zeki Mayi ve Kütahya eski il başkanı Salim Ay'ın da hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan Konya eski il başkanı Hasan Kaya, "Milliyetçi Türkiye sevdasından, ne de parti içi hukuk mücadelesinden vazgeçecek değiliz" dedi. Kaya, şöyle konuştu:
"Genel Merkez tarafından kapatılmak suretiyle görevden alınan yedi il başkanı olarak Kütahya’da toplanmış bulunmaktayız. İstanbul ve Sakarya’da yaptığımız istişarelerin ardından gerçekleştirdiğimiz bu toplantının sonucunda aldığımız kararlar var. Öncelikle belirtmek isteriz ki, büyük kurultaydaki farklı tercihleri dolayısıyla böyle bir uygulamaya maruz kalmak bizleri üzmüş, ama hareketimize ve ülkümüze bağlılıktan bir an bile uzaklaştırmamıştır. Çünkü bizler yapılanı bir hukuksuzluk olarak görsek de, sadece elini değil, ömrünü taşın altına koyan ülkücüler olarak ne 'Milliyetçi Türkiye' sevdasından, ne de parti içi hukuk mücadelesinden vazgeçecek değiliz. Bizler şu tarihi gerçeklere iman derecesinde bağlıyız."


"TEK YUMRUK OLUP MHP'Yİ İKTİDARA TAŞIYACAĞIZ"
"Siyaset aynı zamanda bir fazilet mücadelesidir" diyen Hasan Kaya, "Ülkücü edep ve terbiyeden bir an bile uzaklaşmadan, partimize en küçük bir zarar vermeyi bir kenara bırakın bütün gücümüzle başarısı için ter dökerken, demokratik yollarla partimiz için en iyisine ulaşmaya çalışacağız. Mücadelemizi verirken gözeteceğimiz ilkelerin başında küstürülecek, vazgeçilecek, yok sayılacak hiçbir insanımız olmadığı düşüncesi gelmektedir. Dün parti içinde hangi tercihi yapmış olursa olsun, yarın hangi tercihi yaparsa yapsın, Türkiye’nin ağır sorunlarının altından ancak hep birlikte kalkabileceğimizin şuurundayız. Bu şuurla önümüzdeki günlerde ayırt etmeden bütün ülküdaşlarımızı kucaklayacağımız bir seferberlik başlatacağız. Burada bulunan il başkanları her MHP’liye yakışan tutumu sergileyerek kongrenin ardından var güçleriyle sahada çalışmaya başladıkları bir dönemde, parti içi mücadelenin hukuksuz ve ülkücü vicdanları yaralayan bir uygulaması ile malum tablo ortaya çıkmıştır. Bizlere yapılan uygulama ile Genel Merkez yönetimimiz bütün ülkücülerin enerjisine ihtiyaç duyulan böylesi kritik bir dönemde elinden gelse kendine oy vermeyen 489 delegeyi tasfiye edeceği bir yola girdiğini göstermiştir. Buna karşı bizler dışa karşı tek yumruk olarak MHP’yi iktidara taşıma çabamızı sürdürürken, bu haksız, hukuksuz, anti demokratik yöntemle de mücadele edeceğiz. Çünkü çağın gereklerini kavramış, tehdidin farkında, çözüm yollarını bilen, bunları gerçekleştirebilecek irade ve enerjiye sahip kadrolara duyulan ihtiyaç ortadadır. Bu kadrolar ancak uygun demokrasi ve özgürlük ikliminde yeşerebilecektir. Mücadelemizin her hangi bir yerinde olmayı kabul ederek bizimle yol yürüyen herkes sonunda her yerinde olmayı hak etmiş olacaktır. Çok büyük bir kararlılıkla, sadece hedeflerimize ulaştığımızda durmak üzere, büyük bir enerji ve kararlılıkla çıktığımız bu yolda en büyük yardımcımızın Cenab-ı Allah olacağı inancındayız" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.