MHP’DEN MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

MHP’DEN MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

Muhtarlık teşkilatı 19 Ekim 1829 yılında kurulmuş olup, 188.kuruluş yıldönümünü kutlamaktadır. MHP İl Başkanlığı olarak büyük bir mutluluk duymaktayız.

 Muhtarlık teşkilatı 19 Ekim 1829 yılında kurulmuş olup, 188.kuruluş yıldönümünü kutlamaktadır. MHP İl Başkanlığı olarak büyük bir mutluluk duymaktayız.

Toplumumuzda çok önemli işlevi olan ve yerel yönetimin temel taşlarından biri olan muhtarlık makamı köklü bir geçmişe ve yönetim geleneğine sahip büyük bir teşkilattır. Türkiye genelinde 81 ilimizde mevcut 36 bini köy 17 bini mahalle olmak üzere 53 bin civarı muhtar olduğunu ifade eden Birben; her birinin muhtarlar gününü kutlar, Devlete ve Millete hizmet noktasında her daim destekçileri olduğumuzu ifade etmek isterim, dedi.
Ülke genelinde aktif olan 53 bin civarı muhtardan sadece 600 kadarının kadın oluşu ise biraz düşündürücüdür. Gerek ülke yönetiminde, gerekse sivil toplum kuruluşlarında kadına verilen önemin arttırılması gerektiğini vurgulayan Birben; muhtarlardan yönetimlerinde mutlaka kadın aza veya üye bulundurmalarını istedi.


 
Ülkemizin içinde bulunduğu durumdan çıkışın Devlet ve Milletin el ele vererek atlatılacağını ifade eden Birben; bu konuda muhtarlara önemli görevler düşmektedir. Bulunduğu seçim bölgesinde (köy/mahalle) olup biteni iyi analiz edecek, yasadışı oluşumları, toplantıları, faaliyetleri gereken yerlere bildirmek toplumdaki ayrışmanın önüne geçecektir. Son dönemlerde ilimizde de yayılmaya başlayan ve ülke çapında dikkat çektiğimiz “Uyuşturucu Madde” satışı konusunda da dikkatli olunup Muhtar-Vatandaş-Kolluk kuvvetleri arasındaki bağı sağlayabilirsek bu sorunun çözümü noktasında da büyük bir yol almış oluruz.
Seçim bölgelerindeki alt yapı ve yatırımlar konusunda muhtar-vatandaş-yerel yönetimler-siyasi partiler buluşmasını sağladığımızda ilimiz için gerekli olan yatırımların yapılması, takibi ve sonuçlandırılması konusunda doğru yatırımlara kavuşmuş olacağımız da bir gerçektir.
188.kuruluş yıldönümü kutlanan Muhtarlarımıza bir siyasi partinin temsilcileri olmadıklarını siyaset üstü bir teşkilat olduklarını hatırlatarak çalışmalarında başarılar diler MHP İl Başkanlığı olarak her sorunlarında koşulsuz olarak yanlarında olduğumuzu ifade etmek istiyorum, dedi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.