MHP’NİN TABANI “EVET” DEDİ, BAHÇELİ “HAYIR, HAYIR, HAYIR !”

MHP’NİN TABANI “EVET” DEDİ, BAHÇELİ “HAYIR, HAYIR, HAYIR !”

Karal, "Blokçu, hayırcı ve terörcüler karşımıza çıktı"

Karal, "Bir avuç Beyaz Türk, Anadolu’nun ülkeyi yönetmesini istemiyor"


AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, 7 Haziran genel seçimlerinden bu güne yaşananları, CHP, HDP ve MHP'nin hükümet kurmamaya yanaşmamalarını ve CHP Rize milletvekili adayının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili kullanmış olduğu ifadelere değindi.

Karal, CHP'nin 28 Şubat zihniyetini tekrar Türkiye'de uygulamak istediğini ve MHP tabanın AK Parti'yle koalisyon kurulmasını istediği halde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hayır demesiyle hükümetin kurulamadığını vurguladı.


Karal’a Gündoğdu mahallesini ziyaretinde katıldığı Ali Bey Çelik’in işyerinde verdiği yemeğe, AK Parti Rize İl Eski Başkanı Yılmaz Katmer, Gündoğdu Belediye Eski Başkanı Süleyman Yıldız, Rize Belediye Eski Başkan Yardımcısı Osman Sarı ve Lütfullah Yılmaz ve Adnan Platin de eşlik etti.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal burada yapmış olduğu konuşmada, "7 Haziran genel seçimlerinde sonra 3 tane siyasi anlayış karşımıza çıktı. Bir tarafta blokçu siyasi anlayışla CHP, öbür tarafta hayırcı bir siyasi anlayışla MHP, öteki tarafta törer siyaseti yapan bir parti olan HDP karşımıza çıktı" dedi.

Karal, Gündoğdu'da yapmış olduğu ziyaretteki konuşmasında, "Terör siyaseti yapan Türkiye'yi bölmeyi amaçlan siyasi partinin adı HDP. İstanbul'da CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı görür görmez aralarında geçen diyalog perde arkasındaki ittifakı kendi ağızlarıyla ortaya koymuştur. Öteki taraftan CHP'nin bir başka genel başkan yardımcısı ailece HDP'ye oy verdik diyerek AK Parti karşısında bir zihniyet ittifakını nasıl ortaya koyduklarını anlattılar" diye konuştu.


MASAYA OTURMADAN ŞARTLARI ÖNE SÜRDÜLER, HÜKÜMET KURMAYA NİYETLERİ YOK

Bir müddet sonra bir araya gelip hükümet kuramayacaklarını anladıklarını söyleyen Karal, "CHP, MHP ile bir ayara gelmiyor. HDP, MHP ile bir araya gelmiyor. Sonuç itibariyle bir hükümet kurulamadı. CHP ve MHP bizimle masaya oturmadan olmazsa olmaz şartlarını öne sürmeye başladılar. Şunu şunu kabul edersen benim yanıma gel. Böyle bir ortaklık olamaz. CHP ve MHP Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendi sınırlarına çekilmesini istediler. Ancak bu şekilde sizinle görüşürüz demek siyasi nezaketten son derece uzak bir siyasi tavırdır. Recep Tayyip Erdoğan'ın yetkilerini anayasa belirlemiştir" dedi.

28 ŞUBAT’IN BASKICI ANLAYIŞINI GETİRMEK İSTEDİLER


Karal, "Cumhuriyet Halk Partisiyle yapılan görüşmelerde en çok tartışma konusu olan iki vardı. CHP eğitim sistemini ve dış politikayı değiştireceğiz dedi. 4+4+4 eğitim sistemini yerleştirene kadar, okullarda din eğitiminin serbest kalmasını sağlayana kadar yani 28 Şubat sürecini o despotik ve baskıcı anlayışını eğitim sistemi üzerinde kaldırıp atıncaya kadar bizim canımız çıktı. CHP Tekrar 28 Şubat sürecinin eski eğitim sistemi anlayışını getirmek istedi. Bunu bizim kabul etmemiz mümkün değil" şeklinde konuştu.

MHP’NİN TABANI “EVET” DEDİ, BAHÇELİ “HAYIR, HAYIR, HAYIR !”

Karal, "Milliyetçi Hareket Partisinin tabanında bulunan birçok kardeşimizin koalisyon kurulmasına rıza gösterdiği halde, birçok MHP yöneticisinin de buna evet dediği halde Sayın Bahçeli “Hayır” dedi ve bütün bu kapıları yüzümüze kapattı. Onun için Milliyetçi Hareket Partisiyle koalisyon kurulamamasının tek sebebi Sayın Bahçeli'dir. Sayın Bahçeli, ne koalisyona, ne seçim hükümetine, ne erken seçime, ne kendi aralarındaki kuracakları hükümete, ne seçim hükümetine bakan vermeye “Evet” dedi. Her şeye hayır, hayır, hayır. O zaman siyasi parti niye var? Siyasi partilerin ülkeye hizmet edip yönetmek amacı vardır"

GİDİLECEK YEGANE MAKAM MİLLETTİR

Karal, "Bizim milletimiz dışında ne bir makam, ne bir kaynak ne de bir güç yoktur. Biz ne Beykoz konaklarından. ne de boğaz yalılarından medet umarız. Bizim gideceğimiz yegane makam milletimizdir" dedi.
“BİR AVUÇ BEYAZ TÜRK, ANADOLU’NUN ÜLKEYİ YÖNETMESİNİ İSTEMİYOR”

Karal, "Bu CHP zihniyetinin nezdinde Anadolu insanı hiçbir zaman bey olmadı. Bunlar hep böyle efendi gibi hakir görülen sıfatlarla hep Anadolu insanına yakıştırmalarda bulundular. Bunların, izinden gittiklerini savundukları Mustafa Kemal Atatürk'ün meşhur bir sözü var "Köylü Milleti Efendisidir". O'nun anlayışına da aslında bunlar muhalefet etmektedirler. Bunların kullanımındaki efendi aşağılayıcı, küçük düşürücü, tahkir edici anlamındadır. Bunlar Anadolu'nun bağrından çıkan insanların bu ülkeyi yönetmesini arzu etmiyorlar. Bir avuç beyaz Türk'ün iş başına gelmesini ve Türkiye'nin boğazdaki yalılardan yönetilmesini istiyorlar. Bu anlayış Rize'nin bir köyünden çıkmış olan bir insanın bu ülkenin başına Cumhurbaşkanı olmasını hazmedemiyorlar" dedi.

Karal, Rize Gıda Toptancıları Hali’ndeki esnafı ziyaret ederek, buradaki çalışanlarla sohbet etti, talep ve görüşlerinin dinledi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.