Muharrem İnce Bekaroğlu'nu Önerdim

Muharrem İnce Bekaroğlu'nu Önerdim

Muharrem İnce dün katıldığı TV programında Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin 4 isim önerdiğini bunlardan birinin de Mehmet Bekaroğlu olduğunu açıkladı.

Muharrem İnce dün akşam CNNTürk'te katıldığı Ne Oluyor programında Şirin Payzın’ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. İnce Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hata yapıldığını vurduladı. ''Ben 4 isim önerdim, onlardan biri de Mehmet Bekaroğlu'ydu.'' diyen İnce, ''Seçimlerde bu kadarcık bir matematik bilgisini bile kullanmadan çatı aday gösterildi.'' dedi. İnce, şöyle konuştu:

''MEHMET BEKAROĞLU'NU ÖNERDİM''
"Girdiğimiz bütün seçimlerde AKP’ye karşı yenildik. 2011’de yenemedik. 2010 referandumunda yenemedik. 2014’te yerel seçimlerde yenemedik. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yenemedik.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ben, 4 aday önerdim. İsimleri söylemek istemiyorum. Bir tanesini söyleyeyim. Mehmet Bekaroğlu’nu önerdim. Dedim ki Saadet Partisi tabanından AKP’nin belli bir kesiminden oy alırız. Aday gösterelim dedim. Ulusal duyarlılıkları yüksek arkadaşlar için bir aday gösterelim. Sol-sosyalist bir aday önerelim dedim.

''MHP AYRI BİR ADAY ÖNERSİN DEDİM''
MHP ayrı bir aday önersin dedim. 4-5 aday ile birlikte çıkalım. Katılım yüzde 90’larda olsun. İlk turda Tayyip Erdoğan seçilemesin. Bu dört aday da başlangıçta şunu deklare etsin kamuoyuna. Kim birinci çıkarsa 2. turda onu destekleyeceğiz. Böyle olursa bugün Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı olamazdı. Aday sayısının artması, katılım oranını arttırır.

''BU KADARCIK BİR MATEMATİK BİLGİSİNİ BİLE KULLANMADAN...''
Bu kadarcık bir matematik bilgisini bile kullanmadan tek başına bir çatı adayı... Çatı adayı ikinci turda olurdu. Birinci turda çatı adayı olmaz. Bunları anlatmaya çalıştım, ama ben adayı televizyondan öğrendim. Üzülüyorum. Tayyip Erdoğan’ı cumhurbaşkanı, bu taktik hatası seçtirmiştir. Beni dinleselerdi Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olamayacaktı" dedi. 


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.