Muhtarlarla 2. Buluşma…

Muhtarlarla 2. Buluşma…

Rize Belediyesi, 2. Mahalle Muhtarları toplantısı yapıldı. Toplantıya Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın daveti üzerine Rize Milletvekili Hasan Karal’da katıldı.

İlki 2014 Mayıs ayında yapılan Muhtarlar toplantısının ikincisi bugün saat 10.30’da Belediye Meclis salonunda yapıldı. Muhtarlar sorumlu oldukları mahallelerle ilgili ilk toplantıdaki sorunlarının çözüme kavuşturulan kısımları için Başkan Kasap’a teşekkür etti.

Belediye meclis salonunda yapılan toplantıya Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Başkan Yardımcıları Sultan Yılmaz, Mustafa Altay, Şakir Molla Yakupoğlu, İsmail Hakkı Soba, Mehmet Yoldaş, Özel Kalem Müdürü İshak Alim, Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mustafa Erbaş ve mahalle muhtarları katıldı.

30 Mart yerel seçimleriyle göreve geldikten sonra ikinci kez muhtarlarla bir araya gelen Başkan Kasap, muhtarların bulundukları mahallelerdeki sorunlarıyla ilgili çözüme kavuşturulan ve çözüm aşamasındaki konuları masaya yatırdı.

KASAP, “HEPİMİZİN ORTAK AMACI RİZE’YE HİZMET ETMEKTİR”

Mayıs ayında gerçekleştirilen ilk Muhtarlar toplantısında, Türkiye'nin ivmesini yükselterek kaydettiği hızlı değişime Rize'nin ayak uydurtulması gerektiğini yineleyen Başkan Kasap, bu ivmenin yakalanabilmesi için 6 aydır siz mahalle muhtarlarımızla sorunların çözümü konusunda görüş alışverişi içerisinde, hep birlikte çalışarak güzel adımlar attık. Elbette yapamadığımız çalışmalarda halen mevcuttur.

Mahallelerde yapabildiğimiz kadarı ile Temizlik ve yol onarım çalışmaları, zaman zaman su şebekesinden kaynaklanan arızalar, Rize nin temelde hiçbir su sıkıntısı olmamasına rağmen eski şebeke

sisteminden kaynaklanan arızalar dolayısıyla su kesintileri ile karşı karşıya kalıyoruz. Bunun sebebi ise belli yerlerde Vanaların olmaması, bir yerde oluşan arıza nedeni ile 6-7 mahallenin su kesintisi yaşamasına sebep olmasından kaynaklanıyor. Bu sistem de 2016 yılında Avrupa birliği projesi çerçevesinde Rize,su şebekesinin yaklaşık yüzde doksanı yenilenecektir. Bunun yanında tüm Şehrin Kanalizasyon problemini de su şebekesi yenileme çalışmaları içerisinde çözüme kavuşturmayı hedefliyoruzdedi.

Başkan Kasap,”Hepimizin ortak amacı Rize'mize hizmet etmektir. Daha güzel bir Rize oluşturabilmek için tüm kurum ve siz Muhtarlarımızla vatandaşın hizmetinde olacağız" dedi.

MUHTARLAR, BELEDİYEDEN MEMNUN

Toplantıda, Muhtarlar 2. Kez buluşma ve görüş alışverişini gerçekleştirdiği için, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap'a teşekkür ve memnuniyetlerini ifade ettiler. Mahallelerindeki sorunları Belediyenin ilgili birimleri ve toplantılarına iştirak eden Milletvekili Hasan Karal’la paylaşmanın, sorunların çözümü noktasında büyük bir aşama kaydedeceklerine inandıklarını dile getirdiler.

KARAL SİZLERLE OLMAKTAN BÜYÜK MUTLULUK DUYDUM…

Toplantıyı dikkatle takip eden Karal, Muhtarlarla kendisini buluşturan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’a teşekkür etti. Milletvekili Hasan Karal, biz bu toplantıları çok önemsiyoruz. Mahalle muhtarlarının meseleleri ile doğrudan ilgilenen merci Belediyelerdir. Bizde sizlerin vekaletini üzerinde taşıyan kardeşleriniz olarak, şehrimizin mahalleleri ile alakalı konular görüşülürken sizlerle olmamızı sağlayan Başkan’ımızın davetinden büyük bir mutluluk duydum diye konuştu. Karal, İyideremizden Fındıklıya kadar köy, köy mahalle,mahalle ve beldelerimize kadar elimizden geldiğince

sorunları takip etmeye ve Ankara’nın imkanlarını mümkün olduğu kadar Rizemize taşımaya gayret gösteriyoruz dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.