Murat Kurum'dan Çayeli Açıklaması

Murat Kurum'dan Çayeli Açıklaması

Çayeli'nde yaşanan sel ve heyelan nedeniyle Rize'ye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, açıklamalarda bulundu.

Rize'nin Çayeli ilçesinde yaşanan sel ve heyelan nedeniyle bölgeye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, afet bölgesini inceledikten sonra bir açıklama yaptı.

Şu an itibariyle Rize'de sel nedeniyle uluşılamayan hiçbir vatandaşın kalmadığını belirten Kurum, Şairler Deresi güzergahındaki 4 işyerinin kaldırılacağını ifade ederek en yakın zamanda yıkım çalışmalarına başlanacağını aktardı.

Yaşanan olayda 278 kg yağış düştüğünü ifade eden Kurum, daha sonra yaşanabilecek olumsuzlukları önleyebilmek için bölgenin kamulaştırılacağını, dere güzergahının genişletileceğini, gerekli bedelin ise Valiliğe aktarılacağını söyledi. Taşınacak vatandaşlara 5.000 TL kira yardımı yapılacağını belirten Kurum, kaldırılacak esnafa ise 10.000 TL taşınma yardımı yapılacağını belirtti.

Madenli'de alt yapı anlamında ciddi hasarların meydana geldiğini ifade eden Kurum, alt yapıda yaklaşık 1.5 milyon TL civarında bir hasarın söz konusu olduğunu söyleyerek İl Bank Genel Müdürlüğü'nün çalışmaları yürüttüğünü de sözlerine ekledi.

Bakan Kurum, bu akşam itibariyle Madenli Beldesi'ne geçici olarak içme suyunun verileceğini, arırma tesisine ulaşım konusunda da çalışmaların devam ettiğini ifade etti. 

Bölgedeki vatandaşın hiçbir şekilde mağdur olmaması nedeniyle yardımların yapılacağını aktaran Kurum, Madenli dere yatağında bulunan evlerin kaldırılacağını belirtti. Bakan Kurum: "Madenli beldemizde 200-250 konut yapmayı kararlaştırdık. Hep birlikte dere güzergahı üzerinde bulunan yaklaşık 250-300 yapıyı da yapacağımız bu konutlara taşımak suretiyle vatandaşımızın yanında olacağız." dedi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.