MÜSİAD Heyeti Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Sonrası Çağrı Yaptı

MÜSİAD Heyeti Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Sonrası Çağrı Yaptı

MÜSİAD Rize Başkanı Mescid-i Aksa’da MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ve beraberindeki heyet, Filistinli Müslümanlara destek olmak amacıyla Filistin’e gitti. MÜSİAD üyeleri, Cuma namazını Mescid-i Aksa’da kıldı.

 MÜSİAD’ın Kudüs’te Müslümanlara destek olmak amacıyla düzenlediği geziye MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, MÜSİAD yurt içi ve yurtdışı şube başkanları ile MÜSİAD Rize Başkanı Recep Taylan katıldı.

 
100’ü aşkın iş adamından oluşan MÜSİAD heyeti İsrail’in Filistinlilere yönelik haksız piskolojik baskı yapması ve sınırlamalarına tepki göstermek ve Filistinlilere destek vermek amacıyla iş adamlarından oluşan heyet ilk gün El Halil Şehri’nde Hz. İbrahim, Hz. İshak, Hz. Yakup ve Hz. Yusuf Peygamberlerin kabirlerini ziyaret etti. İkinci gün ise, Hz. Ömer Camii, El-Halil Kapısı ve Burak (Ağlama) Duvarı ziyaretlerinin ardından, Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı kıldı.
 
Kudüs halkına manevi desteğin önemine değinen MÜSİAD Rize Başkanı Recep Taylan, Mescid-i Aksa ilk kıblemiz ve Peygamberimizin miraca yükseldiği yerdir. Bu kutsal yerde Rize’yi temsil etmekten mutluyum. 2016 yılında Kudüs’e Müslümanlardan 26 bin ziyaretçi gelmesine rağmen, Hristiyanlardan 3 milyon 200 bin kişinin bu kutsal beldeyi ziyaret ettiğini öğrendik. Bu duruma çok üzüldük” dedi.
 
“MÜSİAD olarak, ilk kıblemize sahip çıkıyoruz” diye konuşan Taylan, “İsrail’in, tüm Müslümanlar için kutsal mekân olan Mescid-i Aksa’da ibadet özgürlüğünü kısıtlamasını kabul etmiyoruz. Yalnız İsrail değil, tüm dünya bilmelidir ki, bu değerimize, bu emanetimize, Müslümanlar olarak her zaman sahip çıkacağız. Bedenlerimiz her gün burada olmayabilir; fakat biz bütün kalbimizle, bütün varlığımızla burada, bu topraklardayız.

 
Tüm dünya, yapılan bu haksızlığa, zulme ses çıkarmalı, tepkisini göstermelidir. Biz bunun için de var gücümüzle çabalayacağız. Filistinli kardeşlerimizden, İsrail’in zorbalığına gösterdikleri direnişte desteğimizi eksik etmeyeceğiz. Buradan, Türkiye’deki ve özellikle Rize’deki tüm kardeşlerime, iş dünyası ve STK’ların temsilcilerine çağrıda bulunuyorum; gelin, Mescid-i Aksa’ya hep birlikte sahip çıkalım” Dedi.





 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.