O Çocuktan Bakan’a Siyasette Başarılı Olmanın Formülü

O Çocuktan Bakan’a Siyasette Başarılı Olmanın Formülü

Doğuştan engelli 14 yaşındaki Oktay Pehlivan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ya siyasette başarılı olmanın formülünü verdi.

Rize'de 9 yıl önce anne babasının ayrılmasının ardından ağabeyi ve babasıyla birlikte yaşamaya başlayan doğuştan engelli 14 yaşındaki Oktay Pehlivan, 3 yıl sonra yeniden habere konu oldu.


3 yıl önce Rize Belediyesinin iftar çadırında engelli arabasında dikkat çeken ve o dönem Rize’de iki ilköğretimokul tarafından okula kabul edilmediğinden yetkililerin devreye girmesiyle bu sorunu aşan Oktay Pehlivan, bu akşam babası Hamza Pehlivan ve ağabeyi Onur Pehlivan ile katıldığı Rize Belediyesi iftar çadırında Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile bir müddet sohbette bulundu.





Bakan Yazıcı’nın yakın ilgi gösterdiği Oktay Pehlivan, Bakan Yazıcı’ya yakasındaki rozetinin ne olduğunu sorduktan sonra, “Sürekli neşeli ol. Moralini sakın bozma. Moralini bozarsan siyasette ve hayatında başarılı olamazsın” derken, Bakan Yazıcı,  baba Hamza Pehlivan’dan Oktay’ın durumu hakkında bilgi aldı.
Sohbette baba Pehlivan’ın işsiz olduğunu öğrenen Bakan Yazıcı, nasıl geçindiklerini sorduğunda ise babadan icralık olduğuna dair cevap alınca konu ile ilgilenmesi yönünde talimat verdi. Görevliler de baba Pehlivan ile görüşerek yardımcı olunacağı sözü verdi.





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.