Ordu'daki binaya 5'inci kattan giriliyor

Ordu'daki binaya 5'inci kattan giriliyor

Ordu'da 16 yıl önce inşa edilen 9 katlı 36 daireli apartmana, çevre düzenlemesindeki sorun nedeniyle beşinci kattan giriş yapılıyor.

Genelde Trabzon ve Rize'de görmeye alıştığımız manzara bu kez, Ordu'da karşımıza çıktı. Ordu'nun Altınordu ilçesine bağlı Nizamettin Mahallesi'nde 1999 yılında yapılan 9 katlı ve 36 daireli Sentez apartmanına girişler beşinci kattan yapılıyor. Sentez apartmanı sakinleri, evlerine girmek için beşinci katta bulunan köprü görünümlü geçişi kullanarak dairelerine ulaşıyor.

1,2,3 VE 4'ÜNCÜ KATTAKİ DAİRELER BODRUM SAYILIYOR

Apartmanın zemin katında kapı olmasına rağmen yol olmayışı 16 yıldır apartmana girişlerin beşinci katta bulunan köprüden gerçekleşmesini sağlıyor. Apartmanda ayrıca oturum izninin binanın giriş katı olan beşinci kata verilmesinden dolayı 1'inci, 2'inci, 3'üncü ve 4'üncü katta bulunan daireler bodrum kat olarak kayıtlara yansıyor.



ÇEVRE DÜZENLEMESİ OLMADIĞI İÇİN 5'İNCİ KAT

Apartman sakinleri ise apartmanın çevre düzenlemesinin yapılmadığı için girişinin beşinci kattan olduğunu, bu sebeple alt katta oturanların bodrum katta oturuyor gibi gözüktüğünü söyledi. Yıllardır bu durum karşısında kendilerinin de şaşırdığını ifade eden apartman sakinleri yetkililerden düzenleme için yardım talep ediyor.

"BEN 5'İNCİ KATTA OTURUYORUM AMA BURDAN GİRİNCE 1'İNCİ KATTA OLMUŞ OLUYORUM"

15 yıldır Sentez Apartmanı’nda oturan Menderes Karaman, binanın ilk sahiplerinden olduğunu belirtti. Apartmanın yolu olmadığı için beşinci kattan girmek zorunda olduklarını aktaran Kahraman, "15 yıldır bu apartmanda oturuyorum. Apartmanın altında giriş kapısı var ancak yol olmadığı için beşinci kattan giriş yapabiliyoruz. Daha önceleri bir köprü daha vardı o yıkılınca şu anki bulunan yapıldı. Ben beşinci katta oturuyorum ancak buradan girince direkt birinci katta olmuş oluyorum. 1, 2, 3, ve 4'uncü kattaki daireler bodrum olarak gözüküyor" dedi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.