Ovit Tüneli Tam Gaz İlerliyor

Ovit Tüneli Tam Gaz İlerliyor

Tamamlandığında dünyadaki 3. uzun Tünel olacak olan Ovit Tünelinde delme çalışmaları devam ediyor. Yapılan çalışmalarda Tünelin tamamlanmasına 10.784 metre kaldı.

Doğu Karadeniz Bölgesini Doğu Anadolu ve GAP'a bağlayacak olan en kısa karayolu Rize-Erzurum arasında 2640 metre rakımlı Ovit Dağında 2012 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan Ovit Tünelinde bugüne kadar 13.216 metre delme gerçekleşti.

Çift tüplü yapılan Ovit Tünelinde toplamda 24 km.lik tünel delinecek. Şu andak tünelin yarıdan fazlası geçilmiş durumda. Tünelde delme çalışması devam ederken, betonlama çalışmasıda devam ediyor. Çift tüplü tünel için Ovit zirvesinden havalandırma bacası açılması için 1700 metrelik yaklaşım tüneli denilen ayrı bir tünel açılıyor. 1700 metrelik tünel açılarak zirveden 600 metre aşağıdan geçen Tünelde havalandırma bacası gerçekleştirilecek.

Tamamen Türk işçi ve Mühendislerin günde 20 saat aralıksız çalışmasıyla sürdürülen çalışmalarda Tünelin giriş ve çıkışlarında 2 ayrı şantiyede yaklaşık 400 kişi çalışıyor.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.