Ovit Tüneli'nde Son 250 Metre

Ovit Tüneli'nde Son 250 Metre

Rize Valisi Erdoğan Bektaş Karayolları 10.Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş İle Ovit Tünelinde İncelemede Bulundu

 Rize-Erzurum karayolunu 12 ay ulaşıma açık tutmak amacıyla dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2012 yılında temeli atılan 14700 metre uzunluğu ile dünyadaki 2. çift tüplü tünel olan Ovit Tünelinde delme çalışmalarında son 250 metreye gelindi.

Ovit Tünelinde incelemede bulunan Vali Erdoğan Bektaş Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş ve İkizdere Kaymakamı ile Tünel şantiyesine çalışanlardan bilgi alarak tünel içi çalışmayı bizzat tünel içine girerek gördüler.

Tünel delme çalışmasında son 250 metre kaldığını söyleyen yetkililer “Ekim ayında büyük ihtimalle ışık görülecek” dediler. Tünelde ışık görme zamanında hazırlanacak törene Başbakan Binali Yıldırım ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Aslan’ın katılacağının haberi alındığı ve çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü belirtildi.

Tünel delme çalışmasında her iki yönde 125 metre kaldı.

Aşırı kar ve çığ dolayısıyla yılda 5-6 ay arası kapalı kalan Rize-Erzurum-Mardin karayolunda 365 gün ulaşım sağlamak amacıyla Sivrikaya köyünden açılmaya abşlanılan tünel 14 bin 700 metre sonra Rize İl sınırının son yaylası olan Soğanlı yaylasından çıkmış olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.