Özel idarenin yaptığı işe bakın !

Özel idarenin yaptığı işe bakın !

Betonlama parasını devlet köylünün sırtına yıktı.

RİZE’nin Pazar İlçesi’ndeki köylerde yapılan yol genişletme ve beton lama çalışmasının faturası vatandaşlara çıkarıldı, Pazar Kaymakamlığı’na bağlı Köylere Hizmet Götürme Birliği, ÇAYKUR’a gönderdiği yazıda üreticilerin çay cüzdanlarından 150’şer lira kesilmesini talep etti. Çay cüzdanlarına bağlı hesaplarında parası bulunmayan üreticiler için icra yoluyla tahsilât yapılacak.

Rize’nin Pazar İlçesi’nde aralarında Ergenekon davasının tutuklu sanığı CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın köyü olan Subaşı’nın da yer aldığı bazı köylere 2009 yılındaki yerel seçimler öncesi “Köy yolları Avrupa standartlarına kavuşuyor” sloganı ile yol genişletme ve betonlama çalışması başlatıldı. Pazar Kaymakamlığı’na bağlı Köylere Hizmet Götürme Birliği köy muhtarları ile yaptığı anlaşma ile yapılan çalışmaların bedelinin bir kısmının vatandaşlar tarafından ödenmesi kararlaştırıldı. İddiaya göre bu anlaşmadan çok sayıda vatandaşın haberi olmadı. 4 yıl sonra Köylere Hizmet Götürme Birliği, ÇAYKUR’a yazı yazarak vatandaşların çay cüzdanlarının bağlı olduğu banka hesaplarından 150’şer lira kesilmesini istedi. ÇAYKUR’da hesaplarında para bulunan üreticilerden 150’şer lira kesinti yapmaya başladı, hesaplarında para bulunmayan üreticiler için icra takibi başlatıldı. Şubası köylüleri Pazar Kaymakamlığı’na başvurarak kendilerinin haberi olmadan çay cüzdanlarından kesinti yapılmasına tepki gösterdi.

BU ÇOK YANLIŞ BİR UYGULAMADIR

Konuyla ilgili konuşan Çay Üreticileri Sendikası (ÇAYSEN) Genel Başkanı Recep Memişoğlu, Pazar Kaymakamlığı’nın 2009 yılı seçimleri öncesi muhtarlarla yaptığı protokolle köylülerden yol genişletme, bakım ve onarım adı altında para toplamaya başladığını belirtti. Memişoğlu, “Bu genellikle köylülerin rızası alınmadan haberi olmadan toplanan bir para. Bir takım insanlar buna karşı çıkmaya başladı. Ne yazık ki muhtarlık kanunu ve kaymakamlığın yetkileri çerçevesinde bu paraların toplanmasının yasal olduğunu belirtildi. Vatandaştan bu para gerekirse icra yoluyla toplanabileceği yolunda duyumlar aldık. Bu çok yanlış bir uygulamadır. Vatandaşın rızası ve haberi olmadan böyle bir paranın toplanabilmesi ne hukuki ne insanidir. Bunun kabul edilecek bir yanı yoktur. Bu haksızlığın giderilmesi noktasında yetkililerin harekete geçmesi gerekiyor.”

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.