'Peygamber Ahlakı Bütün Kötülükleri Yok Eder'

'Peygamber Ahlakı Bütün Kötülükleri Yok Eder'

Rize Eski Milletvekili Şevki Yılmaz, Güneysu Belediyesinin destekleriyle, Eğitim Gelişim Platformu tarafından önceki gün Güneysu Öğretmenevinde düzenlenen "Aile Mutluluğunun Yolu – Yuvalarımıza ve Yavrularımıza Sahip Çıkalım” adlı konferansa katıldı.

Rize Eski Milletvekili Şevki Yılmaz, Güneysu Belediyesinin destekleriyle, Eğitim Gelişim Platformu tarafından önceki gün Güneysu Öğretmenevinde düzenlenen "Aile Mutluluğunun Yolu – Yuvalarımıza ve Yavrularımıza Sahip Çıkalım” adlı konferansa katıldı.

İSLAM DİNİNİ YAŞAYAN TOPLUMLAR VE AİLELER AYAKTA KALIR

Yılmaz, buradaki konuşmasında Peygamber Efendimizin aile hayatına verdiği öneme değinerek yaşanan bütün kötülüklerin ortadan kalkması için “Ailelerimizde; babalarımız, Efendimiz Hz. Muhammed’in ahlakını, annelerimiz, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in eşlerinin ahlakını örnek aldığında yaşanan bütün kötülüklerin ortadan kalkacaktır.” diye konuşarak “Aileler ve toplum, saygının takipçiliğinde sevgi ile beraber İslam Dinini yaşayan ve hayatına tatbik eden bir yapıyla ayakta kalabilecektir.” dedi.

Rize Eski Milletvekili Şevki Yılmaz tarafından Rize’nin Güneysu ilçesi Güneysu Öğretmenevinde düzenlenen "Aile Mutluluğunun Yolu – Yuvalarımıza ve Yavrularımıza Sahip Çıkalım” adlı konferansa Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek, Güneysu Belediye Başkan Ahmet Minder, Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Ak Parti Güneysu İlçe Başkanı Halil Turan, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, “Eğitim Gelişim Platformu tarafından organize edilen ve bizlerin de desteğiyle bugün burada düzenlenen konferansa çok önemli bir hocamızla beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Günümüzde toplumun refaha ve huzura kavuşmasında aile ve aile kurumunun korunması son derece önemlidir. Bugüne kadar aile yapısının korunmasına yönelik sayısız konferanslar vermiş, Türkiye’yi karış karış gezmiş olan kıymetli Şevki Yılmaz hocanın bu gayretimizde bizlere güç katacağını ve kendisine davetimize icabet ettiğinden dolayı tüm Güneysulu hemşerilerimiz adına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.



Rize Eski Milletvekili Şevki Yılmaz ise Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.)’in aileye verdiği önemden, çocuklarımıza vereceğimiz isme kadar birçok konuya değindi.

PEYGAMBER AHLAKI BÜTÜN KÖTÜLÜKLERİN ÖNÜNE GEÇER

Eski Milletvekili Yılmaz, toplumun ve ailenin sevgi ile ancak ayakta kalabileceğini, bunu saygının takip ettiğini, eşler arasında hak ve hukukun önemine değinerek, saygının olduğu bir yuvada eşlerin birbirlerine bağlılığının önemi, sabrın yuvalarımızın ayakta kalmasında en güzel ilaç olduğu, selamın ailelerimizde yaygınlaştırmanın önemi gibi konularda dinleyicilere hitap ederek Peygamberimizin veda hutbesinde kadına verdiği önemle ilgili bölümlerden de alıntılar yaparak, ailelerimizin İslam Dinini yaşayan ve hayatına tatbik eden bir yapıyla ayakta kalabileceğini ifade etti. Ailelerimizde babalarımız Efendimiz Hz. Muhammed’in ahlakını, annelerimiz Peygamberimiz Hz. Muhammed’in eşlerinin ahlakını örnek aldığında yaşanan bütün kötülüklerin ortadan kalkacağını ifade eden Yılmaz, ayrıca İslam Dininin anaya ve babaya verdiği öneme değinerek, ana ve baba olmayan bir duanın kabul olmayacağını ifade etti.

Güçlü ve geleceğe aydınlıkla bakan toplumların, manevi ve ahlaki yönden güçlü olan ailelerden kurulu olduğunu, ailelerimizin, yuvalarımızın ve yavrularımızın geleceğimizin teminatı olduğunu da sözlerine ekleyen Yılmaz, ayrıca erkeklerin yuvalarına günlük işlerinden arda kalan stresi taşımamaları, eşlerin birbirlerine sevgiyle, muhabbetle bağlı kalmalarının önemine değindi.

Rize Eski Milletvekili Şevki Yılmaz’a plaket ve hediye takdim edilmesi ile program sona erdi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.