PROJE KIZ AİHL'DEN YENİ BİR PROJE DAHA

PROJE KIZ AİHL'DEN YENİ BİR PROJE DAHA

Açıldığı günden itibren birçok proje gerçekleştiren Şehit Erhan Dural Kız AİHL Şimdi de Rizenin Rehberlerini Yetiştiriyor.

 Açıldığı günden itibren birçok proje gerçekleştiren Şehit Erhan Dural Kız AİHL Şimdi de Rizenin Rehberlerini Yetiştiriyor. 

Gençlik Projeleri Destek Programı 2018-I Özel Çağrı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığınca desteklenen Rize’nin Rehberlerini Yetiştiriyoruz projesi kapsamında Şehit Erhan Dural Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Tarih Öğretmeni Zeynep Altuntaş Koordinatörlüğünde yürütülen projenin amacı; her çocuk yaşadığı şehrin bir temsilcisidir. 



Bu bağlamda bulunduğu coğrafyayı ve tarihi, kültürel değerleriyle birlikte tanımak ve tanıtmak onun görev ve sorumluluğu olmalıdır. Bu noktadan hareket eden proje kapsamındaki öğrenci grupları Rize’deki tarihi kaleler(Rize kalesi-Ciha Kalesi-Pazar kız kalesi- Zilkale) hakkında araştırma yaparak bir sonraki aşamada ise öğrencilerden araştırdıkları kalelere ait senaryolarını hazırlamaları istendi.



Senaryolar hazırlanırken öğrenciler olayın aslına sadık kalarak süreci kendi bakış açılarından sundular. Yazılan senaryolar kapsamında öğrenciler bu tarihi mekanları ziyaret ettiler ve  onlara hayallerindeki senaryoyu uygulama imkanı sağlandı.



Çalışma sonunda elde edilen veriler bütünleştirilerek dijital öykülere dönüştürüldü. Okul Müdürü Yaşar KESKİN projenin İngilizce,Arapça,Farsça versiyonlarının da hazırlık aşamasında olduğunu hazırlıklar bitince bu çalışmaların Rize turizmine katkı sağlayabileceğini ifade etti.Özenle hazırlanan ve şehrimizi tanıtan dijital öykülere

 https://www.youtube.com/channel/UCJenZmoWXTq2sqk-xD6BA8Q adresinden ulaşabilirsiniz.

 









 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.