Projeler Masaya Yatırıldı

Projeler Masaya Yatırıldı

AK Parti Rize İl başkanı Hikmet Ayar ve AK Parti Rize milletvekili Hasan Karal Rize’deki projelerle ilgili iki toplantıya katıldı. İlk toplantıda DKMP genel müdür yardımcısı Sabri Kiriş ve Rize bölge müdürüyle bir araya geldiler. Ardından Rize Ticaret odasında sivil toplum kuruluş başkanlarıyla toplantı yapıldı.

Ayar ve Karal ilk olarak Isırlık projesi kapsamında milli parklar genel müdürlüğü ve orman işletme müdürlüğü yetkilileriyle bir araya geldi. Rize öğretmenler evinde gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti Rize İl başkanı Hikmet Ayar, AK Parti Rize milletvekili Hasan Karal, AK Parti İl başkan Yardımcısı Murat Artan, Kendirli Beiediye başkanı Alaattin Serdar, AK Parti merkez ilçe başkanı Murat Saadettin Türüt, Doğa Koruma ve Milli parklar (DKMP) Genel Müdür Yardımcısı Sabri Kiriş, DKMP Rize Bölge Müdürü Mustafa Bulut, DKMP Rize Bölge Müdür Yardımcıları; Hasan Terzioğlu, Cüneyt Aloğlu, ve Rize Orman İşletme Müdürü Abdi Ekşi katıldı.

Yaklaşık 3 saat süren toplantıda Isırlık’da yapılacak olan tabiat parkı projesiyle ilgili kamulaştırmaların ne şamada olduğu, projenin daha verimli ve kullanılabilir olması adına ne tür çalışmaların yapılabilineceği ve projenin son durumu hakkında bilgiler verildi.

Milli parklar genel müdür yardımcısı ve Rize bölge müdüründen proje hakkında bilgiler alan Ayar ve Karal projedeki kamulaştırmayla ilgili sorunların büyük oranla çözüldüğünü belirterek yapılacak olan projenin vatandaşlar için daha kullanışlı ve ilgi çekici hale nasıl getirilebilinir noktasında fikir alış verişinde bulundu. DKMP genel müdür yardımcısı Sabri Kiriş ise bu kapsamda Isırlık’da yapılacak projede diğer kurum ve kuruluşlarında fikirlerini alınarak hizmet noktasında daha verimli bir alanın oluşturulacağı söylendi. Toplantıda Isrılık projesi nasıl yapılırsa daha kullanışlı olur konusu istişarelerde bulunuldu.

Kiriş Ayrıca kamulaştırmaların tamamlanmasının ardından arazinin orman genel müdürlüğüne geçmesiyle birlikte çalışmaların 2 haftaya kadar başlayabileceğini ifade etti.

Ayar ve Karal buradaki toplantının ardından Rize Ticaret ve Sanayi Odası’na geçerek sivil toplum kuruluş başkanlarıyla bir araya geldi. STK temsilcileriyle gerçekleştirilen toplantıya Rize ticaret ve sanayi odası başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize Ticaret Borsası başkanı Mehmet Erdoğan, Esnaf ve sanatkârlar birliği başkanı Muammer Atılgan, Rize Ziraat Odası başkanı Nevzar Paliç, Memur-sen Rize il başkanı Resul Usta, TÜMSİAD başkanı Abdülbaki Fil ve MÜSİAD başkanı Mahmut Dabak katıldı. Toplantıda Rize’deki yapımı devam eden ve projelendirme aşamasındaki yatımların son durumu hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Ayrıca sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize ziyaretiyle ve Rize’de ki programı hakkında konuşuldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.