Reşat Kasap'lı 1 yıl geride kaldı

Reşat Kasap'lı 1 yıl geride kaldı

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Bir Yıllık faaliyetlerini Duyurdu

Başkan Kasap, 30 Mart 2014 seçimlerinden bu zamana kadar geçen bir yıllık süre içerisinde yapılan çalışmaları kamuoyu ile paylaştı.

1- TİMYA VADİSİ HAYATA GEÇİYOR

Başkan Kasap, faaliyetlerini şöyle sıraladı. “Rize açısından 30 Mart 2014’den 31 Mart 2015 yılına oldukça  önemli gelişmelerin yaşandığını ve  bir yılı  geride bıraktıklarını söyledi. Özellikle 794 konutluk TOKİ Timya vadisi  projesi uygulama safhasına geçerek, “Rize’mize yakışan bir konut alanı olarak gerçekleştirilecektir” dedi.



2- KÜLLİYE İÇİN SON ADIMLAR

Belediye, mimari yapısı ve dokusuyla kentin genişleme alanı üzerinde yeni bir merkez olarak öngörülen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da desteklediği Rize Sahil Külliye projesinin son adımları atılmaktadır.



Belediyemiz, Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Rize Kültür Sanat Vakfı yetkilileri ile teknik ekiplerinin saha incelemelerinin ardından, sahil alanının belirli bir kısmını içerisine alacak şekilde yaklaşık 5 bin metrekarelik bir alanın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ortaya konan projeyle ihaleye çıkma aşamasına getirildiği ve ardından temel atma safhasına geçileceğini bildirdi.



Ayrıca iki yeşil kardeş şehir Rize ve Bursa Büyükşehir belediyeleri birçok alanda işbirliği yaparak Rize Cumhuriyet meydan projesini de hayata geçireceklerini söyledi.



3- ISIRLIK İÇİN İLK KAZMA VURULDU

Belediye Başkanı Kasap, insanların dostça yaşadığı yerel değerlerle dolu Isırlık Kent Ormanı ve Mesire alanı projesi içinde ilk kazmayı vurarak çalışmalarını başlattı. Proje içerisinde teleferik istasyonu, manzara seyir teraslı kır kahvesi ve yürüyüş yolları inşa edilerek, vatandaşlar için nefes alınabilinecek bir yer tahsisi oluşturulmuş olacak dedi.



4- ŞEHİR DÜZENLİ GÖRÜNÜME KAVUŞTURULACAK

Başkan Kasap, belediyenin hassasiyetle üzerinde durduğu konulardan bir tanesi de bölgenin doğru, yaşanabilir ve sürdürülebilir plana kavuşması için İmar planı revizyon çalışmalarının Ankara’da İller Bankası Genel Müdürlüğü’nde  görüşülerek Rize’nin imar planına başlandığını, şehrin düzenli görünümünü ve geleceğe yönelik yapılabilecek projelerin önünü açmış olacağını söyledi.



5- OFİSLER YAPILIYOR, ENGELSİZ RİZE OLUŞTURULUYOR

Prof. Dr. Reşat Kasap, 2014 yılı büyük bir heyecan ve çalışma içinde geçtiğini, muhtarlık ofisi olmayan mahallelerin muhtarlık ofislerinin yapılmaya devam edileceğini bildirdi.


Başkan Kasap, engellilerin evlerinden çıkabilmeleri, başkalarına ihtiyaç duymadan binalara ve açık alanlara ulaşabilmeleri toplumsal yaşama katılabilmeleri için, 3 bin metrelik hissedilebilir yürüyüş bandı, cadde üzerlerine 80 adet kaldırım rampası, ve Engelli asansörlerinin yapıldığını söyledi.



6- 1300 KİŞİ BAŞKAN’LA BULUŞTU

Çalışmalarının yalnızca projelerle sınırlı olmadığını bildiren Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap,  Sosyal Belediyecilik kapsamında her hafta düzenli olarak yapılan Halk günü buluşmalarında 1300 civarında vatandaşın Belediye Başkanı ile birebir görüşme sağladığını söyledi.



7- YENİ ARAÇLAR, GÜVEN VE GURUR VERİYOR

Başkan Kasap, “Rize sınırları içinde yaşayan tüm vatandaşlara hizmet götüren Belediyemiz, Temizlik işleri Müdürlüğüne yeni araç alımları yaptı. Bünyemize kattığımız yeni araçlarla Rize’nin dar sokak ve alanlarında güçlü emiş gücüne sahip temizlik araçları ile çalışıp emek verdikçe, Rize’nin ışıl ışıl parlamasına, biraz daha güzelleştirilmesine katkı sağladık. Güven ve gurur duyduğumuz bir başka araç ise 40 saniyede 42 metre yükseğe uzanabilen merdivenli İtfaiye Müdürlüğüne aldığımız araç oldu” dedi.



8- SEMT PAZARLARI YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

Yoğun talepler üzerine Rize’de özlenen bir tabloyu gerçekleştiren  Belediyemiz, Semt Pazarları kurarak vatandaşların ve satıcıların ilgi odağı olmasına sebep oldu. Rize ekonomisine canlılık sağlayan semt pazarı esnafları ile Belediye yetkililerimiz güncel düzenlemeler konusunda sürekli fikir alışverişi içerisinde olduklarını bildirdi.



9- ALTYAPI’YA DEV YATIRIMLAR YAPILDI

Başkan Kasap, Fen işleri, altyapı ve Ulaşılabilirlik Destek projesi kapsamında  Rize merkez mahallelerine yeni yol yapımı, bakımı ve onarımı için  3 milyon liralık yatırım yapıldığını ve Muhtarlarla eksiklerin tespitlerinin yapılıp bu yatırımların devam edeceğini açıkladı.


10- KÜLTÜR VE TARİH YENİDEN CANLANDIRILDI

Rize’nin kültürü ve tarihini yansıtan çalışmalara da yer verdiğini dile getiren Başkan Kasap,  Şehrin estetiğini göz önüne alarak sokak yenileme, ışıklandırma ve trafik çalışmalarını hayata geçirdiklerini söyledi.



Buna paralel olarak şehir merkezinde tarihi yansıtan kemer köprü, su değirmeni, Rize evi gibi görsel çalışmalarla Rize’nin tanıtımına katkı sağladıkları çalışmaların devam ettirileceğini açıkladı.



10- GÜNDOĞDU’YA DOĞALGAZ, ŞEHRE DERİN DEŞARJ

Başkan Kasap, Gündoğdu bölgesine doğalgaz verilmeye başlandığını söyledi. Aynı bölgede su ve kanalizasyon çalışmalarının tamamlandığını ifade etti. Burada yapılacak olan Doğupark Projelerinin proje çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu açıkladı. Başkan Kasap, şehrin ikinci derin deşarj çalışmalarına başlandığını belirtti.


11-PLAN PROJE MÜDÜRLÜĞÜ VE TELEFERİK ÇALIŞMALARI

Rize’nin Turizmine yardımcı olacak teleferik çalışmalarında 30 dönümlük arazinin kamulaştırılmasında son noktaya gelindiğini açıklayan Belediye Başkanı Kasap, ayrıca belediyenin kurumsallaşmasına katkı sağlamak amacıyla Plan ve Proje Müdürlüğünün kurulduğunu söyledi.


12- KATI ATIK’TAN ENERJİ ÜRETİLECEK

Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize ve Trabzon Katı Atık birliği olarak Gazifikasyon yöntemiyle hem bertaraf etme hem de enerji üretebilen sistemin çalışmalarını başlattıklarını söyledi.


13- DAHA ÇOK ASFALT ÜRETİLECEK

Başkan Kasap, bir yıllık faaliyet raporunda üretimi saatte 60 tondan 200 ton’a çıkaran yeni asfalt üretim plentini Rize’ye kazandırdığını açıklayarak 2015 yazında tam kapasite ile hizmet vereceklerini ifade etti.



TEŞEKKÜRLER RİZE…

Rize Belediye Başkanı Prof Dr. Reşat Kasap, bir yıllık süre içerisinde STK’lar, kültür- sanat camiası, üniversite, kamu kurum ve kuruluşları ile pek çok verimli işbirliğine imza attıklarını, katkı sunan herkese ve her kuruluşa ayrı ayrı teşekkür ettiklerini duyurdu.



Başkan Kasap, tüm çalışmalarında kendilerine güç veren meclis üyelerine, takım arkadaşlarına, yazılı ve görsel basının temsilcilerine ve kendilerine rehberlik eden Rize halkına teşekkür etti.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.