Resul Usta, Yeniden Memur-Sen Rize İl Başkanlığı'na Seçildi

Resul Usta, Yeniden Memur-Sen Rize İl Başkanlığı'na Seçildi

Rize Memur-Sen İl Temsilciliği için yapılan istişare sonucunda, hizmet kolu başkanlarının ittifaki ile mevcut başkan Resul Usta ile yeniden başkanlığa seçildi.

Yeniden Memur-Sen Rize Şube Başkanlığına seçilen Resul Usta, yaptığı açıklamada, ekip ruhuyla ve kararlılıkla yola devam edeceklerini ifade ederek, "Birlik ve beraberliğimize, her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Bu durumu göz önünde bulundurarak, görüşmeler ve istişareler sonucu hiçbirimiz enaniyet yapmayarak ittifak ile kararlı adımlarla güvenli yarınlara dedik. Şahıs merkezli değil, ekip merkezli yürümek zorunda olduğumuzun farkındaydık. Kendi içinde çatışan değil, gelecek için, üyesi ve ülkesi için uyumlu çalışan ekip ruhuyla, kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Sorumluluklarının ve yükümlülüklerinin büyük olduğunu kaydeden Usta, "Birlik ve beraberlik içerisinde kararlı adımlarla güvenli yarınlara yürümeye devam edeceğiz. Memur-Sen’i büyütmeye, ilimize ve Ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuşarak, "Türkiye’nin geleceğine ve gelişmesine katkı sunmayı hayat felsefesi kabul eden bir konfederasyon olarak; kavga zemininde rekabet değil, rekabet zemininde hizmet diyoruz. Güçlü ve demokratik bir ülke için güçlü sivil toplum diyoruz. Sosyal adalet, sosyal haklar ve özgürlükler diyoruz. Yüksek ahlak ve bilgi toplumu diyoruz. Umutlar istikbalde, istikbal köklerdedir diyoruz. Bütün insanlığın kurtuluşu olmayan bir kurtuluş bizim de kurtuluşumuz olamaz diyoruz. Güçlü Türkiye için güçlü Memur-Sen diyoruz. Bütün sendikalarımızla birlikte hareket ederek, soylu mücadelenin doğru adresi Memur-Sen’de, kararlı adımlarla güvenli yarınlara yürüyüşümüz devam edecektir” diye konuştu.

Sendikacılığın unvan aracı olmadığını da sözlerine ekleyen Usta, şunları kaydetti: “Bize göre sendikacılık sorunların diyalogla çözüldüğü eleştiriler karşısında tekliflerin de ortaya konulduğu yol haritası belirlenirken işverenin de fikirlerinin önemsendiği, üyelerimizin haklı taleplerinin karşılanmaya çalışıldığı hizmet yolumuzda yeni kazanımların sağlandığı ülkemiz, milletimiz ve içinde yaşadığımız toplum için fikir üretebilen, düşünebilen, toplumsal olaylar karşısında tepkisini koyabilen yönetimlerin iyi yaptıklarını övüp yanlışları karşısında tavır alabilen ve tavır koyabilen sivil toplum örgütüdür.

Görev yaptığımız 4 yılda karınca kararınca  hizmet etmeye çalıştık. Bir takım kazanımlarımız oldu; bazı şeyleri elde edemedik. Sosyal anlamda sendikamızı bir yerlerde getirmeye çalıştık. Bununla birlikte Suriyeli, Somalili, Arakan’lı, Doğu Türkistanlı kardeşlerimize yardımcı olduk. Filistin’deki mazlum kardeşlerimize yanlarında olduğumuzu göstermek adına eylemlerde bulunduk.

Bir sivil toplum örgütünün ne yapması gerekiyorsa bunları yapmaya çaba gösterdik elimizden geldiği kadar, dava büyük bir dava bizlerde bunun birer neferiyiz. Bundan sonraki süreçte de sizlerin teveccühü ve desteği  ile hizmet etme gayretimiz devam edecektir. Bizleri bu kuts-i davaya tekrar hizmetkar olarak layık gören, Hizmet Kolu Başkanlarım; Eğitim Bir-Sen Şube Başkanım Seyfettin Afacanlar'a, Eğitim Bir-Sen Üniversite Şube Başkanım Mustafa Türüt'e, Sağlık-Sen Şube Başkanım İsmail Yılmaz'a, Diyanet-Sen Şube Başkanım Recep Şafak'a, Enerji Bir-Sen Şube Başkanım Abdulkadir Yavaşi'ya, Büro  Memur-Sen Şube Başkanım S.Ali Yılmaz'a, Toç Bir-Sen İl Başkanım Murat Kutluk'a, Birlik Haber-Sen İl Başkanım Ali Nazıroğlun'a, Bayındır Memur-Sen İl Başkanım Akın Nalkıran'a, Kultür Memur-Sen İl Başkanım Enver Torak'a, Ulaştırma Memur-Sen İl Başkanım S.Süleyman Taşçı'ya desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

Halis niyetle çıktığımız bu kutlu yolda ilgi, dua ve üye kardeşlerimin desteklerini bekliyor, bu seçimin üyelerimize, ilimize, ülkemize hayırlar ve bereketler getirmesini Canab-ı Allah'tan niyaz ediyorum."



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.