RİDEF İLE AVRUPADA Kİ RİZELİLER BULUŞTU

RİDEF İLE AVRUPADA Kİ RİZELİLER BULUŞTU

Rize Dernekleri Federasyon’u Avrupa Rizeliler Derneği ile Ankara’da buluştu.8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Kadınlar Gününün de kutlandığı yemeğe, Rize Milletvekili Hikmet AYAR , Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kemal YARDIMCI ,Çaykur Rizespor Başkan vekili Hasan KARTAL , Avrupa Rizeliler Derneği Başkanı Osman DEMİRTAŞ , İMEF Genel Başkanı Süleyman BASA, Rizeli bürokrat ve iş adamları ve RİDEF’e bağlı dernek başkan ve yöneticileri katıldı. Yemek yoğun katılımla gerçekleşirken, kalabalık salona sığmad

 Rize Dernekleri Federasyon’u Avrupa Rizeliler Derneği ile Ankara’da buluştu.8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Kadınlar Gününün de kutlandığı yemeğe, Rize Milletvekili Hikmet AYAR , Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kemal YARDIMCI ,Çaykur Rizespor Başkan vekili Hasan KARTAL , Avrupa Rizeliler Derneği Başkanı Osman DEMİRTAŞ , İMEF Genel Başkanı Süleyman BASA, Rizeli bürokrat ve iş adamları  ve RİDEF’e bağlı dernek başkan ve yöneticileri katıldı. Yemek yoğun katılımla gerçekleşirken, kalabalık salona sığmadı.


 
İSLAMAFOBİ İLE MÜCADELE EDİYORUZ
Avrupa Rizeliler Derneği Başkanı Osman Demirtaş konuşmasında “ Bizler Avrupa’ da her ülkede temsilciklerimizle var olmaya çalışıyoruz. 26 kişilik bir yönetimle bugün buradayız. Aramızda Avrupa ülkelerinde ki temsilcilerimiz var. Kültürümüzü ve ananelerimizi korumaya ve yaşatmaya devam ediyoruz. En büyük gayelerimizden biri İslamafobi ile mücadele etmek hem ülkemizi hem de dinimizi tanıtmak hem de Rizeliliğimizi koruyup, yaşatmak” dedi.

 
             TÜM HEMŞERİ DERNEKLERİMİZLE DİYALOĞUMUZ DEVAM EDECEKTİR
          Ankara Rize Dernekleri Federasyonu olarak Avrupa Rizeliler Derneği Başkan ve yöneticileri ile beraber olmaktan çok mutluyuz. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Türkiye’deki ve Avrupa’nın birçok şehrindeki hemşeri derneklerimizle olan diyaloğumuzu geliştirmeye ve bunu iş birliğine dönüştürmeye gayret ediyoruz. Hemşeri dernekleri artık büyük değişim göstermektedir. Yönetici kalitesi artmış, dernek binaları sadece erkeklerin geldiği ve okey oynanan yer olma özelliğinden çıkmış büyük projeler yapılan merkezler haline dönüşmüştür. Rize Dernekleri Federasyonumuzda bu değişime ayak uyduran en büyük sivil toplum kuruluşlarından biridir.


 
 
MİLLETVEKİLİ HİKMET AYAR : EŞİM İLE 8 MART’TA EVLENDİM
Konuklara hitaben bir konuşma yapan milletvekili Hikmet AYAR  “ 8 Mart benim için çok önemli bir tarih hem Dünya Kadınlar Günü hem de eşim ile bu tarihte evlendim. Ankara Rize Dernekleri Federasyonu ve Avrupa Rizeliler Derneğinin buluştuğu bu etkinlikte bulunmaktan çok büyük mutluluk duydum. Gurbetçi Rizelilerin her zaman destekçisi olacağız” dedi.
RİZE’DE ŞAMPİYONLUK YEMEĞİNE BEKLİYORUM
Katılımcılara bir konuşmada Rizespor başkanı Hasan Kemal YARDIMCI yaptı. YARDIMCI “Boluspor maçı sonrası hemen ayağımızın tozu ile sizlerle kucaklaşmaya geldik.Bugün Bolu da kazanarak şampiyonluk yolunda büyük adım attık.8 Mart Dünya Kadınları Günü münasebetiyle burada bulunan kadınlarımızı şampiyon olduktan sonra Rize’de misafir etmek isteriz. Bu da benim sözüm olsun” dedi.

RİZELİ OLMAKTAN ONUR DUYUYORUM
Çaykur Rizespor Başkan Vekili Hasan KARTAL “ Rizeli olmaktan gurur duyuyorum, çocuklarımı doğum yeri olarak Rize yazdırdım. Bu mekân her zaman Rizelilere açıktır “ dedi.
             UNUTMAYACAĞIZ


 
               Son olarak söz alan İMEF Genel Başkanı ve RİDEF Kurucu Başkanı Süleyman BASA “Biz Rizeliler doğduğumuz yeri unutmayız oraya hizmet etmek borcumuz ancak doyduğumuz yere de hizmet etmek görevimiz” dedi.

 
Avrupada büyük bir organizasyon yapılması konusunda fikir birliğine varılan gecede, konuşmaların ardından RİDEF yönetimi tarafından Avrupa Rizeliler Derneği yönetimine hediye taktim edildi. Fotoğraf çekimiyle beraber tulum ve kemençeyle horon oynandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.