RİSEDER Desteğiyle Derepazarı Kodlamada Fark Yarattı

RİSEDER Desteğiyle Derepazarı Kodlamada Fark Yarattı

RİSEDER Desteğiyle Derepazarı Kodlamada Fark Yarattı

 RİSEDER ve Derepazarı Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında; Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Çayeli Eğitim Fakültesi BİNOT Öğrenci Grubunun eğitim çalışlarıyla Kodla Rize Projesi kapsamında “Derepazarı Hayallerini Kodluyor Faaliyeti” gerçekleştirildi.       


  Rize Valisi Sayın  Erdoğan BEKTAŞ'ın himayelerinde yürütülmekte olan " Kodla Rize Projesi" Kapsamında, Üniversite ile işbirliği yapıldı.  Bu kapsamda Derepazarı Kaymakamımız Sayın Selçuk KÖKSAL Beyin Katılımı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölüm Başkanı Doç.Dr. Ömer Faruk URSAVAŞ’ın Akademik Danışmanlığında. Derepazarı Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ömer KESKİN ve RİSEDEDER Yönetim Kurulu Başkanı Bülent AKBULUT Koordinatörlüğünde RİSEDER (Rize İktisadi Sosyal Çalışmalar ve Eğitim Derneği) ve BİNOT(Bilişim İnavasyon Topluluğu) İşbirliğiyle "Derepazarı Hayallerini Geleceğe  Kodluyor" Faaliyeti Gerçekleştirildi.

              Çalışmalar hakkında bilgi veren Derepazarı Kaymakamı Sayın Selçuk KÖKSAL “Çağımızın bilgisi bilişim ve kodlama konusunda güzel bir işbirliği müjdelerini veriyor. İnşallah Mevlam daha güzel çalışmaları nasip eder. Üniversiteden gelen öğretmen adaylarının hem burada kendilerini geliştirmek, hem de tecrübeli bir öğretmenin yanında bildiklerini çocuklara aktarmaları ve bütün bu çalışmalara destek veren bir sivil toplum kuruluşunu yan yana görüyoruz. Bu çok güzel bir tablodur. Bu anlamda Derepazarı Hayallerini Kodluyor Faaliyetine RİSEDER ve yönetimine, üniversitemize ve ilçemiz Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ediyorum” dedi.

Derepazarı Ali Rıza Yılmaz Orta Okulu Kodlama Atölyesinde gerçekleştirilen faaliyette, Bilişim Teknolojileri Ders Öğretmeni Funda CİVELEK’in rehberliğinde yapılan çalışmaları yerinde görmek için Derepazarı Kaymakamı ve aynı zamanda Kodlama ve Dyned Projelerinin yürütülmesinden sorumlu Vali Yardımcısı olan Sayın Selçuk KÖKSAL, R.T.E. Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Doç. Dr. Ömer Faruk URSAVAŞ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer KESKİN ve RİSEDER Başkanı Bülent AKBULUT yapılan çalışmaları yerinde incelediler.

Yapılan Çalışmayla Öğrenciler Desteklenerek Kodlamada Bilgi ve Yeterlilik Düzeyleri Arttırılmaya Çalışıldı. Recep Tayyip Erdoğan üniversitesi Çayeli Eğitim Fakültesi Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin rehberliğinde bilgisayar programlamaya ve kodlama teknikleri ne meraklı olan öğrencilerle Derepazarı  Kodlama Atölyesinde gerçekleştirilen bu faaliyet ile öğrencilerimizin bilgisayar yazılımını yapabilme ve Analitik düşünme becerilerinin geliştirilmesi amaçlanmıştır.


On bir öğreticinin katılımıyla gerçekleştirilen eğitim faaliyetinde öğrenciler birebir kodlama eğitimi alma fırsatı bulmuşlardır. Eğitsel Oyun yöntemiyle gerçekleştirilen eğitim faaliyeti bu anlamda yapılan çalışmalara farklılık katmıştır. . BİNOT öğrenci topluluğu, okul hayatları devam ederken okul ve öğrenci ile bir araya geldikleri için kendilerini şanslı hissettiklerini söyleyip, kendilerine bu imkânı veren Milli Eğitim Müdürlüğü ve RİSEDER’ e teşekkür ettiler.   

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.