Rize Afet Müdahale Planı Masabaşı Tatbikatı Gerçekleştirildi

Rize Afet Müdahale Planı Masabaşı Tatbikatı Gerçekleştirildi

Rize Afet Müdahale Planı kapsamında masabaşı tatbikatı, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından hazırlanan afet senaryosuna göre yapıldı.

 Rize Afet Müdahale Planı kapsamında masabaşı tatbikatı, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından hazırlanan afet senaryosuna göre yapıldı.

Vali Kemal Çeber’in başkanlık yaptığı ve Valilik Ayder Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen masa başı tatbikat programına, Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, ilçe kaymakamları, ilgili daire müdürleri ve İl Hizmet Grubu Operasyon Planları çalışanları katıldı.
 
Toplantının açılışında Rize Valisi Kemal Çeber, yaptığı konuşmada en iyi afet yönetiminin, afet oluşmadan, afete karşı alınan önlemlerle etkisinin en aza indirilmiş olmak olduğunun altını çizerek; “Bugünde burada bu anlamda bir masabaşı tatbikatı icra edeceğiz.



Rize’de her ne kadar bu anlamda tecrübeli olsak da zaman zaman bilgilerimizi tazelememiz lazım. Özellikle yaz dönemleri kadro değişikliklerinin olduğu dönemlerdir. Değişen kadroların da konuya hakim olabilmesi için bu tür faaliyetler olumlu sonuçlar doğurmaktadır. Bu yönüyle bu faaliyetlerimizin tekrarları olacaktır” dedi.


 
Son iki hafta içerisinde Rize’de yaşanan olayların bile afet müdahale planlarının varlığının ne kadar önemli olduğuna vurgu yapan Vali Çeber, “Geçen hafta Handüzü Yaylasında Kaybolan altı vatandaşımızın bulunması için yoğun çaba harcayan arkadaşlarımıza tekrardan teşekkür ediyorum.



Merkez Boğaz Mahallesinde bulunan bir sitenin istinat duvarının çökmesi sonucu bir afet oluştu ve ayrıca Derepazarı İlçemizde bir takım heyelan ve toprak kaymaları yaşandı. Bunların hepsi son iki hafta içinde ilimizde meydana gelen, çok şükür can kaybının yaşanmasa da bunların her biri yaşayanın gözünde birer afettir.

Bu itibarlar her zaman kendimizi hazır, dinç, enerjik ve afet anında ne yapacağımızı biliyor olmamız lazım” şeklinde konuştu. 
 
Rize Valisi Kemal Çeber’in ardından, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Şakir Kurk, Rize Afet Müdahale Planına ilişkin bir sunum yaptı. 


 
İl Müdürü Kurk, tarafından gerçekleştirilen tanıtım sunumunun ardından ilimizde afetlerle daha etkin mücadele edebilmesi için hazırlanan Rize Afet Müdahale Planının uygulanabilirliğini test etmek, ilgili kurumların işbirliği ve koordinasyon içerisinde çalışmasını sağlamak amacı ile gerçekleştirilen masabaşı tatbikat icra edildi. 
 
Gerçekleştirilen tatbikatta senaryo gereği yaşanması muhtemel tüm afet ve acil durum hallerine öncelikli olarak operasyon ekiplerince müdahale edilmesi, sonrasında afetzedeler için beslenme ve barınma gibi temel ihtiyaçlar karşılanması, afetzedelere psikososyal destek verilmesi icra edilmiş ve planlanan senaryoya göre tüm ekipler görevleri tamamlamıştır. 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.