Rize-Artvin Tabip Odası saldırıya tepki gösterdi

Rize-Artvin Tabip Odası saldırıya tepki gösterdi

Psikiyatri uzmanı Fikret Hacıosman'ın İstanbul'da silahlı saldırı sonucu öldürülmesi Rize'de meslektaşları tarafından protesto edildi

 İstanbul'da çalıştığı özel hastanede silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Dr. Fikret Hacıosman'ın meslektaşları, Rize'de saldırıya tepki gösterdi.

 
Rize-Artvin Tabip Odası Başkanı Turgay Hasanoğlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde toplanan grup adına yaptığı açıklamada, hekim ve sağlık çalışanlarının vatanını, milletini seven bireyler olduğunu söyledi.

 
"Bu milletin şah damarı, göz bebeği ve beyniyiz ama ne yazık ki dengesiz, ruh hastası bir kişi tarafından beynimizden vurulduk." ifadesini kullanan Hasanoğlu, şunları kaydetti:
 
"Son olmasını dileğimiz bu saldırıyı bir kez daha kınıyoruz. Burada açığa çıkan şudur ki hastanelerimizdeki güvenlik önlemleri yetersizdir. Biz hekimler bu gibi olayları endişe ile izliyoruz ve tedirginiz. Bu tedirginlik mesleğimizi rahat ve huzurlu bir şekilde sürdürmemizi engelliyor. Bu durum göz ardı edilemez ve çözümleri ertelenemeyecek kadar acildir. Geleceğe güvenle bakamıyoruz. Görevimiz ve aldığımız eğitim gereği biz hekimler olarak sağlıkta her türlü şiddete ve tacize karşıyız. Mesleğimizde verimli olabilmek için çalışma düzenimizin ve şartlarımızın iyileştirilmesini yöneticilerimizden talep ediyoruz."

 
İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe ise, memleket sevgisinin, memleketin değerlerine sahip çıkmayı gerektirdiğini vurguladı.
 
Sağlık çalışanlarının yaptığı işin önemine dikkat çeken Tepe, "Bizim için bu kadar önemli ve kıymetli olan hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımıza lütfen sahip çıkalım. Hastası veya yakınları tarafından şiddete uğrayıp hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.