Rize Belediyesi Kararı Aldı

Rize Belediyesi Kararı Aldı

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize’de ihtiyacı hissedilen ‘Halk Ekmek’ Projesini hayata geçirmek için meclis kararı aldıklarını açıkladı.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Halk Ekmek” uygulaması konusunda Rize’ye müjdeli haberi vererek, 20 Kasım’da yapılan Belediye Meclis Toplantısında “Rize Belediyesinin halk ekmek üretimi için kendi tesislerini kurması” kararını aldıklarını açıkladı.

Belediye Meclis toplantısında halk ekmek fabrikası kurulmasının kararlaştırıldığını ifade eden Başkan Kasap, yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin büyük bir bölümünde uygulanan ve dar gelirli vatandaşların ucuz ekmek almasına olanak sağlayan Halk Ekmek uygulamasını Rize Belediyesi olarak geçtiğimiz aylarda gündemimize almış ve bu konuda altyapı çalışmalarını başlatmış bulunuyorduk. Bu çalışmalar sonucunda Kasım ayı içerisinde Halk Ekmek uygulamasını Rize’de hizmete sokmak istiyorduk. Bu vesileyle fırıncı esnafımızla bir araya gelerek kiralık fırın görüşmelerinde bulunduk. Ancak şartlar elvermediğinden fırın kiralama olayı gerçekleşmedi ve Belediye Meclisimizden kendi ekmek üretim tesisimizi kurmak için 20 Kasım'da meclis kararı aldık. Rize Belediyesi olarak kendi tesislerimizde üreteceğimiz halk ekmekle halkımızın  kaliteli ve ucuz ekmek tüketmesini sağlayacağız.” dedi.

Kurulacak tesis için Rize’de birkaç yer belirlediklerini ve bu yerlerden en uygun olanının belirlendikten sonra ekmek üretim tesisini kuracaklarını ve Rize’de Halk Ekmek uygulamasını başlatacaklarını ifade eden Başkan Kasap, kent merkezinde çeşitli yerlerde satış noktaları oluşturacaklarını ve vatandaşlarımızın bu satış noktalarından halk ekmeği alabileceklerini belirtti.

Amaçlarının Rize’deki fırıncı esnafa rakip olmadığını vurgulayan Başkan Kasap, Rize Belediyesi olarak amaçlarının dar gelirli vatandaşlarımızın da kaliteli ve ucuz ekmek tüketebilmesi olduğunu kaydetti.

Başkan Kasap, Rizelilerin ve Rize’de yaşayanların yıllardır özlemini duyduğu Halk Ekmeği uygulamasının başlayacağına yönelik sevindirici haberi verdiği açıklamasında; ekmek üretim tesisi ile kent merkezinde kurulacak olan satış noktalarını 2016 yılı Ramazan Ayından önce tamamlamayı ve günlük olarak en az 25 bin adet ekmek üretmeyi planladıklarını ve ilçe belediyelerinden de talep olması halinde halk ekmek fırınından faydalanabileceklerini ve ilçelere de halk ekmeği uygulamasında hizmet verebileceklerini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.