Rize Çevre Eylem Planı Yapıldı

Rize Çevre Eylem Planı Yapıldı

Rize belediyesi tarafından başlatılan Rize Yerel Çevre Eylem Planı çalışmaları için Rize Belediyesi Meclisi Turizm ve Çevre Komisyonu, Plan Proje Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan ilk paydaş toplantı İsmail Kahraman Kültür Merkezinde yapıldı.

 Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap Yerel Çevre Eylem Planları hakkında bilgi verdi. Rize`miz için yeni bir projenin tanıtımını gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Kasap, topyekün bir çalışmanın sonunda böyle bir plan çerçevesinde buluştuklarını anlattı.

Dünyada çevreye yönelik hassasiyetlerin çok önemli olduğuna değinen Prof. Dr. Reşat Kasap, ”ülkemizde çevreye duyarlılık konusunda gereği kadar önem verilmiyor. Çevreye verilen zarar aynı zamanda kul hakkıdır” dedi.

Rize`mizde gübreden, fabrika atıklarından kaynaklı çevre sorunları yaşadığımızı dilen getiren Başkan Kasap, bu atıklardan kaynaklı sel ve heyelan olaylarının artığına vurgu yaptı. Başkan Kasap, buradan da çevrenin ne kadar elzem bir faaliyet gerektirdiğini dile getirdi.


“Çevre konusu son derece önemlidir”

Muğla Sıtkı Kocaman Üniversitesi öğretim üyesi Doç.Dr. Ahmet Demirak, çevre konusunun son derece önemli bir konu olduğunu söylerken, çevre kavramının ülkemizde tam olarak anlaşılmadığını ifade etti. Çevre konusunda Cumhurbaşkanımızın sözüne değinen Demirak, sözlerine şöyle devam etti. Ahmet Demirak, “Çok öz söylüyorum eğer sen viran olmazsan, eğer sen çabalamazsan, eğer sen dertli olmazsan, eğer sen pervane olup dönmezsen, ortaya da imaret çıkmaz, imar çıkmaz, eser çıkmaz” diyerek çevre konusunda vatandaşlarımıza büyük görevlerin düştüğünü ifade etti.


“Belediye için bir kişi bile önemlidir”

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Saim Can Beritan, bir kişinin dahi belediye için çok önemli olduğuna değinirken, bir belediyenin mutlaka kamu yararını gözetmesi gerektiğini ve Rize Belediyesi`nin bu konuda çok hassasiyetli davrandığını anlattı. Beritan, görme engelliler için yapılan yolun kamu yararı için en büyük örnek olduğunu söyledi.

 

“Yerel çevre eylem planı çalışmalarına 3 ay önce başladık”

Rize Belediyesi Plan Proje Müdürü Mustafa Baltacı, YEÇEP çalışmalarına belediye meclisimizde alınan kararla 3 ay önce başladıklarını anlattı. İlimizin çevre çalışmalarını belirlemek için böyle bir plan yaptıklarını dile getiren Baltacı, Üniversite ve Çevre ve Şehirlik Müdürlüğü`nün desteğiyle projelerin yürütücülüğünü yapacağına değindi. Misafirlere seslenen Mustafa Baltacı,”Çevre sorunlarını hep birlikte belirleyip çözümler sunmalıyız” dedi.


Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Bebek Yerel Çevre Eylem Planı çalışmalarını da sunum olarak seyircilerimize sundu. İzleyicilerle konuşmacılar arasında soru cevap şeklinde devam eden program çiçek takdiminin ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.