Rize-Doğu Karadeniz'in En Yüksek Debili Şelalesine Turist İlgisi

Rize-Doğu Karadeniz'in En Yüksek Debili Şelalesine Turist İlgisi

Doğu Karadeniz'in en yüksek debili şelalesine turist ilgisiRize'nin Çamlıhemşin ilçesi Kaçkar Dağları Milli Parkı'nda, bölgenin en yüksek debi özelliğine sahip Palovit Şelalesi özellikle Arap turistlerin akınına uğruyor.

 Doğu Karadeniz'in en yüksek debili şelalesine turist ilgisi

 
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi Kaçkar Dağları Milli Parkı'nda, bölgenin en yüksek debi özelliğine sahip Palovit Şelalesi özellikle Arap turistlerin akınına uğruyor.
 
Kaçkar Dağları Milli Parkı içerisinde, Çat Vadisi'nde yer alan ve Karadeniz'in 15 metreden dökülen en yüksek debili şelalesi özelliğini taşıyan Palovit Şelalesi yerli-yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği yer oldu. Şelaleyi özellikle son yıllarda Ortadoğu ve Arap Yarımadasından gelen turistler yoğunlukla ziyaret ediyor. Bölgeye gelen ve şelalede suyun döküldüğü alana 60 basamaklı yaya köprüsünü kullanarak inen turistler fotoğraf çektiriyor, selfie yapıyor. Rize'ye ilk kez geldiğini anlatan Abdulcabbar Abaras, 'Hayatımda böyle manzaralar hiç görmedim. Bana göre Rize, Trabzon Allah'ın cennetidir. Buna şahit oldumö dedi. Rize'nin doğa açısından çok zengin olduğunu ifade eden Emine Devriş de 'Rize; ağaçları, yeşili, şelaleleri, yaylaları ile çok güzel tek kelimeyle harika bir yer ifadelerini kullandı. 2 günlük gezi için Rize'ye geldiğini belirten Macit Halit de 'Şelale çok güzel. Sadece burada olmak bile yeter. En çok Palovit şelalesini beğendimö diyerek herkesi doğayı görmeye davet etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.