Rize Emniyet Müdürü Çakıcı Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Oldu

Rize Emniyet Müdürü Çakıcı Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Oldu

Rize Emniyetinin Adem Babası İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi.

 İl Emniyet Müdürleri Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlandı. Rize'deki görevi boyunca kentin en güvenilir iller sıralamasında ilk 5'te yer almasını sağlayan, yine görevi boyunca hiçbir faili meçhul olay bırakmayan Rize Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi.

 
Kararname ile 34 İl Emniyet Müdürü merkeze alınırken, 24 İl Emniyet Müdürüile 2 Daire Başkanının yeri değiştirildi. İlk ataması yapılan İl Emniyet Müdürü sayısı ise 37 oldu.
 
Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameye göre, Rize İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı ile Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Servet Yılmaz,  Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı görevlerine getirildi.
 
Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Faruk Ünsal ise merkeze alınarak polis başmüfettişliğine atandı.
 
ADEM ÇAKICI KİMDİR?Emniyet Müdürümüz 1964 yılında Ankara ili Kızılcahamam ilçesinde doğmuştur. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nden mezun olduktan sonra TODAİE Kamu Yönetimi Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 1989 yılında Polis Akademisi’nden mezun olduktan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Dairesi Başkanlığı’nda göreve başlamıştır. Sırasıyla 2006-2010 yıllarında Van İl Emniyet Müdürlüğü’nde Güvenlik Şube Müdürü, Çevik Kuvvet Şube Müdürü ve Emniyet Müdür Yardımcısı olarak, 2010-2012 yılları arasında Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu’nda 2. Sınıf Emniyet Müdürü olarak görev yapmıştır.
 
2012 yılında 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi ederek Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda 2 yıla yakın Polis Başmüfettişi olarak görev yapmış, 19.02.2014 tarihinde Kırıkkale Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü olarak göreve başlamış olup, 13.05.2014 tarihinde İçişleri Bakanlığı kararnamesi ile Rize İl Emniyet Müdürü olarak göreve atanmıştır.
 
Müdürümüz çok sayıda taltif ve takdir ödülleri almış, “Üst Düzey Yöneticilik”, “İnsan İlişkileri ve İletişim” gibi birçok kurslara, seminerlere ve sempozyumlara katılmış olup ileri düzeyde İngilizce bilmektedir.
 
Rize İl Emniyet Müdürümüz Sayın Adem Çakıcı evli olup iki çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.