'Rize Havaalanı Trabzon, Artvin ve Erzurum'a da Hizmet Verir'

'Rize Havaalanı Trabzon, Artvin ve Erzurum'a da Hizmet Verir'

Müsiad Rize Şubesi Başkanı Mahmut Dabak, Rize'ye yapılacak havalimanı "Artvin, Trabzon ve Erzurum'a da hizmet verecek" dedi.

Geçtiğimiz ay gerçekleşen 10. Olağan Kongrede Müsiad Rize Şube Başkanlığına seçilen Mahmut Dabak, Rize Havaalanı için ısrarcı olduklarını vurgulayarak Rize'ye yapılacak havalimanından komşu 3 ilinde faydalanacağını ifade etti. Dabak, "Rize havalimanı 1 Milyona yakın bir nüfusa hitap edecektir. Rize’ye yapılacak olan bir havalimanı bir kısım insanların açıkladığı gibi Rize için lüks değil, gecikmeye başlamış önemli bir ihtiyaçtır.” dedi.

”Şube yönetimi olarak, Rize’ye havalimanı yapılmasında ısrarcıyız. Neden diye sorulursa, yakın bir gelecekte Rize’ye yapılacak olan havalimanı, sadece Rize ve ilçelerimize değil, Trabzon İlimizin en büyük ilçelerinden olan Of ve Çaykara ilçelerine, komşumuz Erzurum’un Rize’ye en yakın ilçesi olan İspir’e ve Artvin ilimize hizmet verecektir. Böylelikle, bizce ilerleyen yıllarda yapılması ehven görülen Rize havalimanı 3 komşu ilimizin, Rize’ye en yakın ve nüfusu en fazla olan ilçelerine de hizmet verecektir. Yanı 1 Milyona yakın bir nüfusa hitap edecektir. Rize’ye yapılacak olan bir havalimanı bir kısım insanların açıkladığı gibi Rize için lüks değil, gecikmeye başlamış önemli bir ihtiyaçtır.” dedi.

Dabak, ”Müsiad’ın ülkemiz genelinde, hatta yurt dışında kamuoyu gücü herkesçe malumdur. Rize şubemiz yönetimi olarak, halkımızla, iş dünyamızla, atanmış ve seçilmişlerle ve tüm kamuoyumuzla birlikte, tek kapı, tek yürek ve tek cihet olarak gücümüzü, Rize’mizin bugününe ve geleceğine yönelik toplumsal menfaatlerimiz doğrultusunda gönüllü çalışarak daha fazla neticeyi elde ederek sürdüreceğiz. Trabzon ilimizde yapımına başlanılacak olan ikinci ek bir havalimanı pisti için yapılacak olan önemli bir harcamanın yerine, Rize’ye ve komşu illerin Rize’ye en yakın ilçelerinin de faydalanacağı ve tüm bölgeye hitap edebilen yeni bir havalimanı yapılması ihtiyaç olarak çok daha yararlı olacaktır. Yine İyidere, İkizdere, Pazar, Ardeşen, Ayder, Fındıklı Çağlayan, Salarha ve Andon vadilerimizi genişleterek, doğa ve coğrafya olarak dünya güzeli bu güzergâhlarımızda bungalov evler, pansiyonlar, piknik alanları gibi yerli yabancı turistlere hitap edecek büyük maliyetler gerektirmeyen tatil ve gezi yerleri yapımına başlamalıyız.” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.