Rize Havalimanı Çed Toplantısı

Rize Havalimanı Çed Toplantısı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Rize Havalimanı Projesi ÇED Sürecine Halkın Katılımı Toplantısı gerçekleştirildi.

 Ulaştırma Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Rize Havalimanı Projesi ÇED Sürecine Halkın Katılımı Toplantısı gerçekleştirildi.

İlgili bakanlık yetkilileri ve ÇED raporunu hazırlayan Armada Mühendislik elemanlarının sunumu Pazar Belediye Toplantı salonunda gerçekleşti. Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda Pazarlı vatandaş toplantıya ilgi gösterdi. ÇED bilgilendirmesinin ardından vatandaşlara söz hakkı verildi. Söz alan bir gencin havaalanı yapıldığında istihdama bir katkısı olmayacağı ve yöre insanının sadece işçi olarak burada kapı açıp kapatacağı yönündeki sözleri salonda büyük tepki çekti.

Bazı vatandaşlar gencin elindeki mikrofonu alıp konuşmasını engellemeye çalışınca ilçe Kaymakamı Selçuk Aslan araya girerek gerilen ortamı sakinleştirdi. Moderatörlük görevini üstlenen ve gencin sorusunu sorarak sözlerini tamamlamasını isteyen Kaymakam Aslan, "Bölgemize ivme kazandıracak gerçekten önemli bir yatırım. Pek çok sektörü dinamik hale getirecek bir yatırım. Olumsuz yönleri noktası, kısa brifingden benim edindiğim kayda değer olumsuz bir durum yok. En azından somut olarak şunu görebiliyoruz ki bizden önce Ordu Giresun havaalanı benzeri bir yöntemle yapıldı. Ekolojik yapıya etkileri orada az çok analiz edilebiliyor" dedi.

Toplantıyı izlemeye gelen 75 yaşındaki Gülsen Hacıbekiroğlu adlı bir kadın ise, "Pazar'ın gelişmesini istemeyenler var. Ben her partiye oy verdim. Burada siyaset yapmaya gerek yok. Pazar'ın gelişmesini istiyorlarsa böyle konuşmasınlar. Burada iş sahası olmadığı için çoluk çocuğumuz diyarı gurbette. Her şeyimizi elimizden aldılar. Çocuğum İstanbul'da, ben burada hasret çekiyorum. Tayfun gelse benim Evim Deniz kenarında. Bu havalimanını yapan gerekeni düşünmüştür herhalde" diye konuşurken, konuşması alkışlandı.

Toplantı karşılıklı değerlendirmelerin sonunda olaysız şekilde sona erdi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.